RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grorud gravlund er nå stengt for nye kistegraver, opplyser Stein Olav Hohle. Her sammen med direktør i gravferdsetaten Margaret Eckbo.
Grorud gravlund er nå stengt for nye kistegraver, opplyser Stein Olav Hohle. Her sammen med direktør i gravferdsetaten Margaret Eckbo.

Press på Høybråten

Høybråten gravlund er nå den eneste i Oslo som tilbyr muslimske gravplasser.

GRORUDDALEN: Etter at det ble fullt på Klemetsrud gravlund, er Høybråten gravlund eneste alternativ for de som ønsker muslimsk gravplass. Plassene skiller seg ikke mye fra ordinære gravplasser, men har en spesiell beliggenhet i forhold til Mekka.

Økt interesse

- Første generasjon av muslimske innvandrere ble gjerne begravet i hjemlandet. Men andre og tredje generasjon har Norge som sitt hjemland, og de ønsker derfor å bli gravlagt her, sier driftssjef i Gravferdsetaten Stein Olav Hohle.

Den økende interessen fører til at det muslimske feltet på Høybråten også kan fylles opp raskere enn forventet, men det vil da være mulig å utvide.

Fullt på Grorud

- Vi har fremdeles tilstrekkelig med gravplasser i Oslo, men folk vil gjerne ha en gravplass i nærheten av der de bor. På enkelte kirkegårder hvor det er stor interesse, må enten avdøde eller de som står for gravferden sokne til menigheten, sier Hohle.

Grorud gravlund er blant gravlundene i Oslo hvor det ikke lenger er mulig å få kistegrav.

- Men det er fremdeles ledige urnegraver og minnelund, sier han.

Ved Østre Aker gravlund, Alfaset gravlund og Høybråten gravlund er det fremdeles ledige plasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere