RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presser på mot menneskehandel


Tirsdag ble over 100.000 underskrifter mot menneskehandel av barn overlevert Justisdepartementet.
Tirsdag ble over 100.000 underskrifter mot menneskehandel av barn overlevert Justisdepartementet. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Tirsdag ble 114 064 underskrifter mot menneskehandel av barn og unge levert til Justisdepartementet.

SENTRUM: 114 062 underskrifter mot menneskehandel av barn og unge klarte PRESS - Redd Barna Ungdom å samle sammen.

PRESS er en datterorganisasjon av Redd Barna Ungdom, og består av medlemmer fra 13 - 25 år. De arbeider for å gjøre verden til et bedre sted for barn.

Tirsdag ettermiddag ble underskriftene levert til statssekretær Pål K. Lønseth i Justisdepartementet.

Del på Facebook

Verdens tredje største industri

– Formålet med kampanjen har vært å forbedre Justisdepartementets handlingsplan mot menneskehandel. Vi mener den ikke er god nok, sier koordinator for «Stopp menneskehandel», Rebekka Jynge.

Hun sier PRESS mener at politiets arbeid må forbedres og at det må settes mer fokus på asylbarn, med nettverk rundt disse.

– Når barn forsvinner fra asylmottak blir de ofte utsatt for menneskehandel, sier hun.

I fjor ble det identifisert 292 ofre for menneskehandel, derav 69 barn. Menneskehandel betegnes som verden tredje største industri, etter narkotika- og våpenhandel.

Vil avdekke mørketall

Et alvorlig tema til tross, det var mye glede å spore i forsamlingen der de lo, sang og danset seg på vei gjennom Oslos gater.

– Det vi først og fremst vil er å avdekke mørketall. En av de tingene vi ønsker oss, og som statssekretæren sa seg enig i, er å gi mer opplæring til de som jobber på flyplasser, grenseoverganger, asylmottak ol. slik at de lettere kan identifisere barn som er ofre for menneskehandel. De som jobber på disse stedene må vite hva de ser etter, sier Camilla Karstensen i The Body Shop, som har vært med på kampanjen.

– Jeg synes vi markerte det på en bra måte. Budskapet i seg selv er alvorlig og vi fikk det bra fram i appellen, men dette var også en feiring på at så mange støtter kampanjen, sier hun.

Se video fra markeringen under!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere