RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presses av Venstre og Ap

Byråd Peter N. Myhre (Frp) følges med argusøyne i kampen om å få til økt rutetilbud.

GRORUDDALEN: Ap er slett ikke fornøyd med fremdriften for innføring av doble ruter på grorudbanen. De stadig nye forklaringene på at dette er vrient å gjennomføre, avstedkom nye spørsmål i bystyret på onsdag.

Jeg synes dette er veldig dårlig av byråden. Man skulle jo tro at de hadde en interesse av å innføre dette, men det virker som han ikke viser det store engasjementet. Her kunne man fått til mye hvis man viste mer lederskap, sier Rina Mariann Hansen (Ap) til Lokalavisen Groruddalen.

Også Venstre har stilt spørsmålstegn ved byrådens håndtering av økt rutetilbud. Dobbelt rute på grorudbanen er egentlig et Venstre-løfte fra valget, som altså Frp har ansvar for å sjøsette.

Det han brukte som argument nå, var at det formelt må inngås en avtale med bomselskapet før alle midler er på plass. Han sa at vi ikke kan risikere å kjøre før pengene blir krevd inn. Det er godt mulig at det må til. Vårt poeng er at vi må ha en ambisjon om å komme igang. Det må settes en dato for når det skal skje, sier Kjell Veivåg.

Får ingen dato

Venstre har krevd en dato av byråden.

Det har vi ikke fått. At ting tar tid er greit, bare vi er sikker på at man har et perspektiv på å være så rask som mulig, sier Veivåg.

Har byråden et slikt perspektiv?

Vi har vært i tvil, men etter bystyremøtet onsdag har jeg inntrykk av at byråden vil innføre dette så raskt som mulig. Vi har ikke grunn til å tro noe annet, sier Veivåg.

Savner mer trykk

Saksordfører på Stortinget i Oslopakke 3-saken, Truls Wickholm, savner et sterkere trykk fra byrådet.

Hva som er så vanskelig, har jeg vanskelig for å se. Det er intet nytt i Stortingets vedtak, som er helt i tråd med bystyrets vedtak. Saken har vært debattert opp og ned mange ganger. Når ting skal ta så lang tid, rammer det folk i Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere