RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KONGELIG KIRKE: Eirik med sine nye kolleger Trude Holsvik-Garcia (t.v.) og Inger-Torill Kirkeby i peisestuen, hvor kronprinsessen henger på hedersplass på veggen.
KONGELIG KIRKE: Eirik med sine nye kolleger Trude Holsvik-Garcia (t.v.) og Inger-Torill Kirkeby i peisestuen, hvor kronprinsessen henger på hedersplass på veggen. Foto: Foto: Henrik B. Meidell

Prest på post i paradis

Eirik Rice Mills (34) har byttet ut vinterkulden og Uranienborg kirke med full sommer og Sjømannskirken i Miami.

MIAMI: Amerikaneren er født og oppvokst, utdannet og ordinert, i Norge. Siden 2008 har han hatt sitt virke i Uranienborg kirke, men med tilløp til mannskapsmangel i den norske kirken i solskinnsstaten Florida, bød det seg en mulighet til et eventyrlig avbrekk i ferieparadiset.– Det har ikke vært så lett for de nyansatte i det nye kirkesenteret vårt å få arbeidstillatelse. Ettersom jeg er amerikansk statsborger, fikk jeg derfor tilbudet om å være vikar, forteller Mills i det DittOslo møter ham i hans nye omgivelser.

Amerikaner

«Urra»-prestens amerikanske statsborgerskap følger av hans fars bakgrunn fra USA. Hans to foreldre møttes da moren var utvekslingsstudent i Nord-Dakota. Ett år etter at hun returnerte til Norge, kom han etter for å gifte seg med den norske jenta.

Mills vokste opp på Rælingen i Akershus, og var i studietiden ofte gjest i The Norwegian Lutheran Church på Frogner i Oslo.

Han fikk prestekallet allerede som 12-åring, etter tidlig å ha fått følelsen med livets alvor gjennom det han kaller en oppvekst blant mange eldre mennesker og anledninger til å gruble over store spørsmål. Så som hvor vi kommer fra, og ikke minst hvor vi til slutt eventuelt skal.

– Da jeg gikk i 1. klasse på barneskolen spurte læreren om noen hadde vært i begravelse. De fleste i klassen hadde aldri det, men jeg hadde allerede vært i mange. Det satte i gang en del tankeprosesser som varer fremdeles. Selv om jeg er blitt prest, betyr det selvfølgelig ikke at jeg har entydige svar på alle spørsmål, men jeg har vært så heldig å få et yrke hvor jeg kan fortsette å gruble, smiler Mills.

Barndommens USA

Herrens veier er uransakelige, heter det. Men etter planen skal Mills hjem til Norge og Uranienborg rundt 10. mars. Før den tid skal han besøke kjente trakter fra utallige USA-reiser i barndommen. Han skal også møte en onkel han aldri tidligere har møtt.

Flere nyheter fra Oslo sentrum her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere