RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presten i «Det ville vesten»


Trives: Britt Aanes Ekhaougen fra Nordstrand stortrives som sjømannsprest i Miami. (Alle foto: Rune Pedersen)
Trives: Britt Aanes Ekhaougen fra Nordstrand stortrives som sjømannsprest i Miami. (Alle foto: Rune Pedersen) Foto: ALLE FOTO: RUNE PEDERSEN
Britt Aanes Ekhaougen fra Nordstrand har drømmejobben som leder og prest i Sjømannskirken i Miami. Hun blir aldri lei av flotte vielser.

MIAMI: – Jeg synes vielsene er fantastiske. Det kommer par inn i kirken med jeans og t-skjorte. Etter en liten tid for seg selv kommer de ut. Da er kvinnen plutselig forvandlet til en prinsesse. Det er magisk. Kirken er også oppkalt etter kronprinsesse Mette-Marit, sier Britt og blir romantisk i blikket.

Sjømannskirken i Miami er strategisk plassert i nærheten til hovedveiene i byen som er mest kjent for fasjonable biler, jetsettliv og Miami beach.

Mye ansvar

Hun er både prest og leder av kirken. Det innebærer ansvar for både økonomi og personell. Med sju ansatte, fire egne barn og mange besøkende er det mye som skal følges opp.

– Heldigvis har vi god erfaring fra å ha jobbet ved Sjømannskirken i Rotterdam i Nederland i sju år. Mannen min jobber også ved kirken. Han har ansvar for informasjon og kirkebladet «Fyrlykta», sier Britt.

– Riktignok har vi noen orkaner på høsten, men jevnt over er det deilig sommervær. Vi som kirke er en del av kriseberedskapen for skandinaver i Miami. Vi har nødaggregat og feltsenger, og bygget er orkansikret.

Les også: Kristin fra Nordstrand ankret opp i ørkenen

Tilhørighet til Norge

Selv om familien har bodd utenlands i mange år, er tilhørigheten til Norge udiskutabel.

– Etter 22. juli følte jeg meg enda nærmere Norge da jeg tilbrakte fem måneder der i høst. Vi har leilighet og nettverk på Ljan i Nordstrand og utelukker ikke at det blir en retur til Oslo med tid og stunder.

– Hva gjør man på fritiden i Miami?

– Med unger i alderen to til 17 år blir det stort sprik på ungenes gjøremål. Vi drar ofte til stranda, vi sykler og ungene er opptatt med venner og fotball og ballett. I første omgang har vi fått visum for 2,5 år, men vi håper å være her i fem år. Så får vi ta et nytt familieråd, sier Britt.

Les også: Sjømannskirkejul på oljeplattform

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere