RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prindsen fredes


SKAL BEVARES: Disse bodene er blandt bygningene som blir bevart på Prindsen, i Storgata. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
SKAL BEVARES: Disse bodene er blandt bygningene som blir bevart på Prindsen, i Storgata. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Torsdag vedtok byrådet at hele området ved Prindsen i Storgata 36, skal fredes. Det skjer 56 år etter at området sist var fredet.

PRINDSEN: Prinsen ble fredet først i 1927, men denne fredningen opphørte i 1951. Det er på tide at vi viser respekt for byens historie og bevarer dette området slik det fortjener, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen (H) i en pressemelding.
Det var torsdag at byrådet vedtok å frede hele området ved Prinds Christian Augusts Minde, kaldt Prindsen. Området som ligger i Storgata 36, har historie helt tilbake til 1600-tallet. I dag drives det blant annet ulike tilbud for svakerestilte på området. For byrådet var det viktig å bevare, det de mener er viktige deler av byens fortid, og dermed slutter de seg til byantikvarens forslag.
Prinds Christian Augusts Minde er et anlegg som uten tvil har svært høy kultur- og sosialhistorisk verdi, sier Agerbak-Jensen, og legger til at til tross for at området nå blir fredet, er det viktig å også tilrettelegge for fortsatt bruk av området.
Det er viktig at fredningen også legger til rette for levende bruk av området. Noe av poenget med å frede Prindsen er jo at den skal brukes. Målet er at alle bygningene tilnyttet Prindsen skal være i bruk til sosiale og kulturelle formål, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere