RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biskop Ingeborg Midttømme inviterte sine gamle korvenner i Prinsdal Sangeri til åpningen av Moldejazz med gudstjeneste i Molde domkirke sist søndag. Hun deltok selv i koret og resultatet kommer i NRK P1 søndag kl 11.
Biskop Ingeborg Midttømme inviterte sine gamle korvenner i Prinsdal Sangeri til åpningen av Moldejazz med gudstjeneste i Molde domkirke sist søndag. Hun deltok selv i koret og resultatet kommer i NRK P1 søndag kl 11.

Prinsdal-jazz i radio fra Molde

Biskop Ingebvorg Midttømme har ikke glemt sine gamle korvenner. Søndag inviterte hun Prinsdal Sangeri til Moldejazz.

PRINSDAL/MOLDE: Sist søndag sang koret Prinsdal Sangeri for en fullsatt Molde domkirke.

Det var biskop Ingeborg Midttømme, tidligere sokneprest i Hauketo-Prinsdal som inviterte, og anledningen var jazzfestivalen i Molde som nå pågår. Førstkommende søndag kan alle høre resultatet i NRK P1s radiogudstjeneste.

Biskopens eget kor

Ingeborg Midttømme, som har vært biskop i Møre og Romsdal et knapt år, var en årrekke medlem i Prinsdal Sangeri mens hun også var prest i Hauketo-Prinsdal.

Når hun nå for første gang skulle lede radiogudstjenesten før åpningen av Moldejazz-festivalen, ville hun ha med sitt eget kor! Invitasjonen kom fra den ferske biskopen for flere måneder siden, og mange kor-medlemmer la opp sine ferieplaner etter den spesielle invitasjonen.

Radiogudstjeneste

- Det ble en opplevelse, forteller Per Frogner. - Prinsdal Sangeri og det lokale storbandet Storyville førte an musikalsk, og en en fullsatt Molde domkirke fikk delta i en gudstjeneste med gospelsang, storbandmusikk og svingende salmer - og altså biskop Ingeborg både i kor og på talerstol. Alt ble tatt opp av NRK - og radiogudstjenesten i NRK P1 førstkommende søndag er en redigert versjon av denne gudstjenesten.

- Det var en stor glede for meg at nettopp Prinsdal Sangeri kunne delta på denne første jazzgudstjenesten min som biskop, sa en fornøyd Ingeborg Midttømme, som under gudstjenesten deltok som korsanger i sin nye, praktfulle bispekåpe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere