*Nettavisen* Nyheter.

Prinsdalen har store ambisjoner

Viktig duo: Spillende trener Kim Ceesay og nyervervelsen Christoffer Fosberg er fornøyde med gjennomkjøringen mot Fosbergs gamle klubb. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Prinsdalen Wheels er eneste lag som enda ikke har sesongåpnet i ishockeyens 2. divisjon. Årets siste gjennomkjøring gir håp om en god sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avgjorde: Kim Ceesay setter inn den avgjørende straffen. Grüner - Prinsdalen Wheels 4-4 (1-2 etter str.).

GRÛNERLØKKA: Prinsdalen Wheels har akkurat slått 1. divisjonslaget Grüner på straffer etter at det sto 4-4 ved full tid. Nå gleder mennene fra Prinsdal seg til seriestart den 17. november.

– Det kribler litt ekstra i beina nå. Det er lenge siden vi har spilt en seriekamp og det skal bli godt å gli på isen i en ordentlig kamp, sier den meritterte backen Magne Karlstad.

Sosialt og gøy

Karlstad har 7 NM-titler med Vålerenga og over 60 landskamper for Norge. Likevel er motivasjonen for å spille ishockey i norsk 2. divisjon på topp.

– Det er enorm forskjell på å spille eliteserien og 2. divisjon, og man merker at alt går mye saktere her. Men det er veldig sosialt og gøy. Vi er en herlig gjeng og mange i garderoben har kjent hverandre siden 7-8-årsalderen, sier Karlstad, men legger til:

– Vi skal vinne 2. divisjon også. Det er målet.

Høyere nivå

Karlstad er en av flere spillere som tidligere har spilt i de høyere divisjonene, men som har valgt å trappe ned på grunn av jobb og alder. Spillende trener og kongepokalvinner Kim Ceesay er en av disse. Også han håper at laget kan ta tilbake tronen som det beste laget i 2. divisjon.

– For to sesonger siden vant vi serien, men i fjor måtte vi se oss slått av Oppsal. Det var surt og vi håper vi kan slå de i år, sier den spillende treneren, før han fortsetter:

– Vi har en veldig bred og rutinert tropp, og jeg tror laget er sterkt nok til at vi kan ta gullet.

Vil ikke opp

Selv om Prinsdalen Wheels skulle vinne divisjonen har de ikke ambisjoner om å rykke opp. For å gjøre dette må man søke om opprykk, men laget har ikke økonomi til å spille i divisjonen over.

– Det er et enormt sprik økonomisk mellom 1. - og 2. divisjon. Vi har ingen sponsor og gutta betaler 3 000,- hver av egen lomme for å spille for klubben. I tillegg har vi jobber som krever sitt ved siden av så derfor holder vi oss i 2. divisjon uansett.

PS! Prinsdalen Wheels serieåpner 17.11 mot Ski klokken 19.30 i Ski ishall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag