*Nettavisen* Nyheter.

Prinsessen feiret sammen med Oslos revmatikere

Prinsesse Märtha Louise er Norsk Revmatikerforbunds høye beskytter. Hun lyttet interessert til foredragene om kosthold og revmatisme da forbundet feiret sitt 60-årsjubileum. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Prinsesse Märtha Louise deltok i feiringen da Norsk Revmatikerforbund (NRF) fylte 60 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kveldens konferansier var skuespiller Marianne Krogness, som er bosatt på Smestad. Hun ble takket for innsatsen av forbundsleder Svein Dåvøy. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

SENTRUM: Det åpne møtet om kosthold og revmatisme fylte hver eneste stol i Oslo Militære Samfund. Medlemmer fra lokale revmatikerforeninger over hele Oslo var tidlig på plass for å lære om hvordan kosten kan påvirke hverdagen deres.

Møtet var i forbindelse med forbundets 60-årsjubileum 15. mars.

Bedre hverdag

Prinsesse Märtha Louise har vært beskytter for Norsk Revmatikerforbund siden 1992. Temaet kosthold var noe som fenget henne veldig. Hun har i flere år vært opptatt av smart mat.

– Jeg er opptatt av kosthold og ernæring. Forskning viser at riktig mat kan være med på å bidra til å gjøre hverdagen bedre, sa hun i sin åpningstale.

– Det er gledelig at yngre revmatikere står fram og forteller sin historie, la prinsessen til.

Middelhavskost

Foredragsholdere var blant annet klinisk ernæringsfysiolog Sissel Urke Olsen, som jobber ved Diakonhjemmet sykehus. Hun har sammen med NRF utarbeidet et nytt hefte med kostholdsveiledning for revmatikere.

En av hennes anbefalinger var at revmatikere burde spise middelhavskost, da det også er med på å redusere hjerte- karsykdommer.

Moret seg

Anna Tostrup Worsley, forfatter av boka «Kronisk», fortalte underholdende om hvordan hun endret sitt livet med blant annet glutenfritt kosthold.

Hun fikk både prinsessen og salen til å le og nikke gjenkjennende da hun fortalte om alle de gode rådene man får fra omgivelsene når man har en slik sykdom.

Les også: Gøy på bassengtrening

Treningstilbud

Etter pausen hadde ernæringsfysiolog Lise von Krogh foredrag om smart mat for bedre helse. Hun har selv revmatisme og fokuserte på kosthold i en travel hverdag.

Joachim Sagen presenterte hovedlinjene i sin masteroppgave innenfor idrettssosiologi. Han er også revmatiker og har jobbet med kroppen som prosjekt, kosthold og trening.
Møtet ble arrangert av Oslo fylkeslag, i samarbeid med NRF sentralt.

Les også: Bokfest med prinsessa på Tøyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag