*Nettavisen* Nyheter.

Prioriter barna

Barna skal ikke betale regningen for vår stressede hverdag, sier småbarnsfar Hjalmar Berg-Olsen.

Homansbyen: Ved Treklang barnehage i Josefines gate treffer vi Annike Asserson på vei inn med sin datter Ines (snart 5).

Barnehagen holder åpent fra klokken 08.00 til klokken 16.30. Til tross for en hektisk hverdag opplever ikke Asserson et behov for døgnåpne barnehager.

Selv synes jeg det går greit med de åpningstider som vi har her. For vår del er det egentlig bare snakk om å justere livet etter dette. Med litt planlegging er dette et puslespill som de fleste burde få til. Mener barna er noe som vi foreldre skal prioritere, sier Asserson.

Samtidig er hun åpen for at aleneforeldre, gjerne med flere barn, kan oppleve dette annerledes.

For å få hverdagen til å gå rundt tror Asserson det er mange som må ned og bortprioritere de fleste "voksenaktiviteter". Hvorvidt det er bra i lengden, mener hun kan diskuteres.

Mulig kunne det være en løsning om barnehagene var litt mer fleksible på tidspunktene barna er der. Dette betyr ikke at barna skal være der lenger, men noen kan sikkert ha behov for å kunne variere litt på tidspunktene for henting og bringing, avslutter Asserson.

Må prioritere

De samme meningene møter vi hos foreldre i Rosenborg barnehage i Sporveisgata. Pappa Hjalmar Berg-Olsen har klare oppfatninger rundt temaet.

Det er vi voksne som skal tilpasse oss barna og ikke omvendt. Det blir helt feil hvis våre jobber og karrierer skal belastes barna. Utvidede åpningstidene tror jeg kan føre helt galt av sted. Veien kan bli kort til at vi kynisk benytter barnehagen slik at vi foreldre skal få mer fritid. Det er foreldres plikt å prioritere sine barn, sier Berg-Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.