RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I byrådets budsjettforslag ligger fortau i Hauketoveien inne, men BU-medlem Liv Jorunn Erikssen, tidligere FAU-medlem Morten Oksvold og datteren Matilde kan godt tenke seg flere sikringstiltak i området.
I byrådets budsjettforslag ligger fortau i Hauketoveien inne, men BU-medlem Liv Jorunn Erikssen, tidligere FAU-medlem Morten Oksvold og datteren Matilde kan godt tenke seg flere sikringstiltak i området.

Prioriterer fortau i Hauketoveien

For et par uker siden skrev vi at beboere i Prinsdal ber om sikring av skoleveier og sperring for å hindre snikkjøring i morgenrushet. I byrådets budsjettforslag for 2010 prioriteres en annen form for trafikksikring i området.

HAUKETO: – Det var gledelig å lese i avsnitt om Aksjon skolevei at det foreslås å bruke 10 millioner kroner for å øke trafikksikkerheten på skoleveier, og at det konkret er nevnt fortau i Hauketoveien, sier Liv Jorunn Eriksen som er nestleder i Søndre Nordstrand BU.

– Dette tar vi som et tegn på at vi i alle fall er hørt i vår argumentasjon om trafikksikring.

Men den aktive lokalpolitikeren skulle gjerne se flere tiltak.

– Det var fint dere skrev for en stund siden om den farlige Høydalsveien og Lerdalsfaret, fortsetter hun. – Om det ikke blir bommer her, kunne det i det minste settes opp skilt som forbyr gjennomkjøring når barna går til skolen. Om det argumenteres med at skilt ikke blir overholt, får politiet ha hyppige kon\troller en periode så tenker jeg kjøringen stoppes, sier Liv Jorunn Eriksen.

Mulig enveiskjøring

Sist mandag morgen gikk hun Hauketoveien/Øvre Prinsdals vei sammen med tidligere FAU-medlem på Prinsdal skole, Morten Oksvold og datteren Matilde som skulle i barnehagen.

– Så rolig som det er her nå, skulle vi gjerne ha det hver dag, kommenterer han første dagen i høstferien hvor trafikken var merkbart mindre enn ellers.

– Vi vet at en del foreldre ikke vil ha sperringer i Høydalsveien og Lerdalsfaret på grunn av at de vil kjøre barna sine til skolen, sier Eriksen. – Men tidligere var det enveiskjøring i Øvre Prinsdals vei fra Lerdalsfaret og nordover. Kanskje det er løsningen? Da strupes jo gjennomgangstrafikken. Flere momenter i saken altså, men alle med en felles tanke, nemlig trafikksikrere skoleveier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere