Pris: 1.550.000 - solgt for 2.625.000

LITEN: Ikke store hytta, men med nesten fire mål tomt, i Stårputtveien på Sørbråten. Foto: Privatmegleren

LITEN: Ikke store hytta, men med nesten fire mål tomt, i Stårputtveien på Sørbråten. Foto: Privatmegleren

Folk blar nå opp for muligheten til å omregulere "fritidshus" på Sørbråten til vanlig bolig. Nylig ble hytte solgt 70 prosent over takst.

 

SØRBRÅTEN:Nylig ble hytte på Sørbråten - i nærheten av Maridalen og i Oslo 8 - solgt for 2.625.000 kroner, prisantydning var samme som verditakst, 1.550.000 kroner.

Hytteeiendommen går inn under den nye reguleringsplanen. Miljøverndepartementet stadfestet blant annet følgende i september i fjor, og til stor jubel blant Sørbråtenfolket. "Dette innebærer at all eksisterende bebyggelse legges ut til kombinert formål; nedslagsfelt/helårsbolig/fritidsbolig."

Les også: "Norges nye Justin Bieber?" - Idol-Jesper bor på Tåsen

Fritidsboliger kan bli helårsboliger

Det betyr, ifølge Miljøverndepartementet, at all bebyggelse på Sørbråten, også det som til nå har blitt betegnet som "fritidsbolig", kan bli helårsboliger. Reguleringsplanen inneholder blant annet 108 helårsboliger, og 105 fritidsboliger.

– Det må søkes på vanlig måte om bruksendring, fra for eksempel fritidsbolig til bolig, hos Plan- og bygningsetaten. Skal man bygge ut, må det i tillegg søkes om byggetillatelse på vanlig måte, sa avdelingsdirektør Bjørn Casper Horgen i Miljøverndepartementet til avisen da avisen omtalte vedtaket på samme tid.

Stor tomt og idyllisk

Hytta som nylig ble solgt i området, ble bygget i 1950, har et bruksareal på bare 62 kvadratmeter, men stor tomt på nesten 3,8 mål. Privatmegleren sto for salget, og beskriver "...usjenert hytte beliggende idyllisk til i marka ...kort vei til byen samtidig som du får roen...ca 25 min med bil fra Oslo sentrum..." I tillegg ikke langt fra Movatn togstasjon.

Les også: – En kjærlighetserklæring til byen

Megler William Strande forteller at det var totalt syv budgivere på hytteeiendommen.

– Markedet priser inn mulighetene

– Tre av disse var med på priser over 2.300.000 kroner. Forhåndsvurdert pris og takst var mye lavere enn det vi til slutt solgte eiendommen for, salgsprisen er jo på nesten 70 prosent over takst/prisantydning. Vi tror dette skyldes at markedet nå langt tidligere enn forventet priser inn mulighetene for å omregulere fritidseiendommene i dette området, sier Strande.

– I tillegg så har denne eiendommen en spesielt fin og usjenert beliggenhet med fantastiske sol og utsiktsforhold, sier Strande, og legger til at nesten 30 personer henvendte seg til meglerfirmaet før visningen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.