Gå til sidens hovedinnhold

Pris i verdighetens navn

– Det handler om å behandle folk med verdighet, sa redaktør i =Oslo Anlov P. Mathiesen, som i dag delte ut magasinets pris til Kronprinsparet.

SENTRUM: Det var mange fremmøtte på Håndverkeren fredag ettermiddag, da magasinet =Oslo valgte å gi prisen for 2009 til ingen ringere enn HKH Kronprins Haakon og HKH Mette Marit.

– Kronprinsparets mangeårige og oppriktige engasjement for fattige, utstøtte og vanskeligstilte, både som mennesker og offisielle representanter har de vist en evne til å bry seg som inspirerer, sa Mathiesen som ikke mente det blir overflod av slike priser.

Han nevnte blant annet Kronprinsens arbeid med Global Dignity, og Kronprinsessens engasjement i Kirkens bymisjon, som en av juryens begrunnelse for prisvalget.

- Oslo er ikke en kald by, til tross for det mange kan tro, sa redaktøren som fikk en kjapp replikk fra en nordlending i salen:

- Det er fordi det er så mange nordlendinga her det, sa han og høstet latter.

Hyggelig gjensyn

– Det er hyggelig å se så mange av dere igjen, sa HKH Mette Marit til de fremmøtte, og fortalte at det ikke var altor lenge siden hun møtte flere av =Oslo-selgerne på Skaugum. Kronprinsessen satte også vært pris på å få prisen av nettopp selgerne.

– Vi må jobbe for å få et bedre, rausere og mer inkluderende samfunn, sa kronprinsen da han mottok prisen.

– Hopper etter Wirkola

– Det er jo litt som å hoppe etter Wirkola da, sa Dagfrid Fosen som bidro med underholdning på gitar. Finn Kalvik og Erik Fosnes Hansen hadde nemlig startet den musikalske underholdningen, og fikk med seg kronprinsparet og en fullsatt sal på allsang til «Ride ranke», og «En tur rundt i byen»

Det ble diktopplesning av selger Rikke Eriksen om hennes liv og forhold til rusen, og sang av den kjente gatemusikanten Charlie.

Flere av de fremmøtte har vært med i dokumentarfilmen "Uteliggernes Sang" av Mali Finborud Nøren, og fikk med støtte av =Oslo spille inn plate med profesjonelle musikere.


I fjor var det Alternativ Jul og initiativtager Henning Holstad som fikk =Oslo-prisen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året