*Nettavisen* Nyheter.

Pris til iPhone-spill

Disse barna fikk teste spillet «Den hemmelige parken» i Vigelandsparken i sommer. Foto: FOTO: KULTURETATEN

Iphone-spillet «Den hemmelige parken» har fått pris fra mobilbransjen. Spillet gjør Vigelandsparken om til en interaktiv park.

VIGELANDSPARKEN: IPhone-spillet «Den hemmelige parken» vant nylig mobilbransjens kåring for beste innholdstjeneste, skriver nettstedet Kreativ Forum.

SE VIDEO: IPhone-spillet «Den hemmelige parken»

Det var i sommer at utvikleren Profusions slapp spillet på oppdrag av NetCom. Spillet gjør Vigelandsparken om til et interaktivt eventryspill.

– Dette er underholdning, kulturformidlig og moderne teknologi ingen før har sett maken til, sa NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus, da Lokalavisen Frogner møtte ham i sommer.

– Eventyrspillet er unikt på verdensbasis fordi det benytter Vigelandsparken som spillmiljø og legger animasjoner oppå de virkelige skulpturene når man ser gjennom kameraet på en iPhone, sa han.

Spillet har en egen applikasjon, som brukte en kombinasjon av iPhonens GPS-funksjonalitet med LBS-posisjoner (Location Based Services) som utløser animasjoner og nye utfordringer i spillet.

I «Den hemmelige parken», som fremdeles er fullt mulig å spille, kan familier navigere seg rundt i parken ved å følge et kart på mobilen som lar dem få vite hvor de er til enhver tid. Mens de navigerer seg gjennom eventyret må de løse utfordringer og gåter på veien.

I forrige uke ble altså «Den hemmelige parken» hedret med prisen «Årets innholdstjeneste» i den årlige kåringen for mobilbransjen, Gulltasten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.