RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pris til sykehjem


Her er deler av friskvernteamet på Økern sykehjem: F.v.: Gunn Soløst, Katrine Selnes, Kari Høibjelke Hermansen og Gudrun Diesen. FOTO: LINE RUNDMO
Her er deler av friskvernteamet på Økern sykehjem: F.v.: Gunn Soløst, Katrine Selnes, Kari Høibjelke Hermansen og Gudrun Diesen. FOTO: LINE RUNDMO
Økern sykehjem er kåret til månedens IA (inkluderende arbeidsliv)-virksomhet av Idébanken. Sykehjemmet har blant annet satset på en rekke tiltak for å få ned sykefraværet.

ØKERN: Fra 2007 til i dag har sykefraværet sunket med 40 prosent på Økern sykehjem.

– Satsingen på nærværstiltak har i stor grad bidratt til reduksjonen i sykefraværet, mener institusjonssjef Katrine Selnes.

– Kjernen i dette er at vi har dreid fokus fra de som er fraværende grunnet sykdom, til de som faktisk er på jobb, sier hun.

Tiltak som sikrer at den enkelte ansatte blir sett, hørt, vist oppmerksomhet og satt pris på, er blitt satt i system gjennom etablering av et Friskvernteam ved institusjonen.

– Vi vil prøve å gjøre noe hyggelig for de rundt oss. Hvis man ønsker å ha det godt rundt seg, må man ha noen til å gjøre det også, sier Gudrun Diesen.

De andre damene i Friskvernteamet er enig med henne.

– Jeg liker å jobbe for at andre skal ha det bra. Det er viktig å tenke på sine medmennesker og arbeidskolleger, mener Kari Høibjelke Hermansen.

Nærværtiltak

Friskvernteamet består av en ansattrepresentant fra hver avdeling, samt institusjonssjefen. Teamet har månedlige møter der de diskuterer og planlegger ulike tiltak, som fremmer nærværet ved sykehjemmet.

– Friskvernteamet er de ansattes talerør og skal fange opp signaler, samt ta i mot innspill til tiltak, sier Selnes.

Hun nevner eksempler som humorlunsj for alle ansatte med innleid lokal komiker, teaterbesøk, og enkelte dager da de ansatte blir møtt med vafler og kaffe når de kommer på jobb.

– Det å bli sett og satt pris på er viktig. Egentlig er det enkle og lite kostbare tiltak som skal til. Tilbakemeldingene er at de ansatte synes det er veldig hyggelig. Det øker samholdet på jobb, sier Selnes.

Hun ble overrasket over at sykefraværet sank så mye. Hun er overbevist om at det er nærværstiltaket som har skyld i disse positive utslagene.

– Tiltak som foregår i arbeidstiden gir størst oppslutning, forteller Selnes.

Forebyggende styrketrening, som pilates, har vært en populær aktivitet. En av de ansatte, Liv Løkken Hagberg, har en kronisk sykdom som krever trening hver dag.

– På tunge dager, da jeg virkelig vurderte om jeg orket å gå på jobb, var vissheten om pilatestrening en avgjørende gulrot, sa hun til Idébanken nylig.

Stolthet

Katrine Selnes har tips til andre bedrifter:

– Gi mye oppmerksomhet til langtidsnærværende, de som kommer på jobb hver dag! Når de ansatte er på jobb, blir det mer kontinuitet for beboerne også, sier hun.

Selnes forteller at det å bli månedens IA-virksomhet gir god omtale for sykehjemmet. I tillegg tillater hun seg å kjenne på stoltheten det gir.

– I 2007 lå dette sykehjemmet langt oppe på listene over de sykehjem som hadde høyest sykefravær, men nå har vi snudd helt om. Det viser at det nytter å sette inn tiltak, sier hun.

– Vi setter pris på hverandre, vi har det gøy, har mye humor og en god tone. Den største gevinsten er at de ansatte er friskere og mer fornøyd!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere