RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisbelønt låtskriver


Linda Roan fra Ellingsrud ble nylig kåret til månedsvinner i den internasjonale låtskriverkonkurransen "Song of the Year". Foto: Privat
Linda Roan fra Ellingsrud ble nylig kåret til månedsvinner i den internasjonale låtskriverkonkurransen "Song of the Year". Foto: Privat
På et par timer skrev Linda Roan låta som vant en internasjonal konkurranse for låtskrivere.

ELLINGSRUD: Den 25 år gamle jenta fra Ellingsrud hadde ikke noe mål å vinne da hun sendte inn låta "This Song's For You" til låtskriverkonkurransen Song of the Year. Hun ønsket bare en profesjonell tilbakemelding på låta.

Det endte med at hun både ble rost opp i skyene og ble månedsvinner i Song of the Year i september.

– Jeg skjønte ikke helt at jeg hadde vunnet selv. Alle rundt meg gratulerte og sa det var kjempebra, men det tok et par dager før jeg skjønte hvor bra det var selv, sier Linda Roan med et smil.

Ikke fornøyd

Musikeren trodde på ingen måte at hun hadde en vinnerlåt da hun sendte den inn til konkurransen.

– Jeg trodde ikke den var bra nok i det hele tatt, kanskje fordi jeg syntes den var litt for personlig, sier Linda Roan.

Låta ble til etter at kjæresten hadde mast og mast på Linda om at hun skulle skrive en låt til ham. Til slutt måtte hun gi ham valuta for maset.

HØR VINNERLÅTA PÅ LINDA ROANS MYSPACE-SIDE

– Låta kom veldig fort, på bare et par timer. De beste låtene er ofte de som blir skrevet på kortest tid, sier jenta fra Ellingsrud.

Framtidig hit?

Akkurat det er hun ikke alene om å mene. I tillegg til å vinne septemberkåringen i "Song of the Year", fikk hun blendende kritikk for låta av den profesjonelle kritikeren.

"This Song's For You" beskrives som en låt full av eleganse, som vil gi folk gåsehud og få dem til å felle tårer. Og det er bare noen av lovordene i kritikken, som runder av med å si at låta er forutbestemt til å bli en hit.

På nyåret skal låta måles mot de andre månedsvinnerne for å se om det er nettopp Lindas låt som blir "Song of the Year".

Startet med tensing

Musikkinteressen til Linda Roan startet da hun var 14 år og begynte med tensing i Ellingsrud kirke.

– Jeg lærte det meste og fikk mye støtte der. Så ble jeg litt pusha derfra til å studere musikk videre, sier hun.

Etter to år på musikklinja på Niss, fullførte hun sin bachelor i Birmingham. Etterpå har hun blitt i den engelske storbyen. Ved siden av full jobb prøver hun å sende inn låter og få kontakter i bransjen.

– Og så har jeg noen spillejobber med et band der jeg gjør korejobber, forteller den blide 25-åringen.

Vil ikke synge selv

Men det er ikke på scenen hun drømmer om å gjøre det stort.

– Jeg liker godt å se andre synge sangene mine, noen som er flinkere vokalister enn meg. Jeg fikk helt kick da en flink venninne sang en av mine sanger, sier hun.

Linda synes det er er morsomt hvordan andre kan tolke og synge sangen på en annen måte enn hun ville gjort selv.

– Jeg håper å kunne selge låtene mine. At noen tar de opp og bruker dem til noe gøy, enten det er musikk eller film, sier den talentfulle låtskriveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere