RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisbelønt skogsgutt

Østmarkas venner med Steinar Saghaug i spissen fikk 50.000 kroner og bymiljøprisen for sitt årelange arbeid for å bevare Østmarka.

Østmarka:- Disse pengene skal øremerkes de som bruker Østmarka. Østmarkas venner teller 3000 medlemmer og flere kommer stadig til, sier en strålende fornøyd Saghaug.

Den skal tidlig krøkes...

- Det er viktig å innarbeide tidlige vaner, sier Saghaug. Han tok med sitt yngste barnebarn på 4 måneder til Lutvann tidligere i år.
- Jeg tror hun vil ønske seg tilbake hit, sier han med et smil. Det er viktig at naturen, skogen og sjøen blir en naturlig del av barndommen og oppveksten.
- Vi må ta vare på den perlen Østmarka er. Denne prisen er en anerkjennelse for hva vi har gjort de siste årene.
- Det er viktig å få folk ut slik at de kan se hvilke perler som befinner seg i nærmiljøet. Lutvann er Østmarkas svar på Sognsvann. Det er viktig at folk bruker og ikke forbruker eller misbruker Østmarka, sier Saghaug.

Et utvidet nabolag

På vår tur fra bommen ved parkeringsplassen til Lutvann møtte vi mange ivrige turgåere. Saghaug hilste på alle og snakket med de fleste. Også jogger Elisabeth Gundersen tok en pust i bakken for å veksle noen ord med Steinar Saghaug
- Skogen her er et utvida nabolag - Vi møter nabolaget og nærmiljøet i skogen og det er veldig hyggelig, sier Gundersen, før hun løper videre på sin daglige treningstur.
Saghaug og Østmarkas venner ble tildelt prisen i Oslo rådhus 6. juni. Foreløpig er det ikke helt bestemt hva pengene skal brukes til. - Men pengene skal ikke gå til administrasjon eller vanlig drift av foreningen, dette skal komme Østmarkas venner og de som bruker Østmarka direkte til gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere