*Nettavisen* Nyheter.

Prisboom på Casinetto

I februar ble tidenes dyreste OBOS-bolig solgt på Casinetto. Leiligheten på 146 kvadratmeter gikk for 5,4 millioner - 1,1 million over takst. - Vi har bodd her i 23 år og flytter ikke før de må bære oss ut, sier Tom Hov, styreleder i borettslaget.

Casinetto: At Casinetto er en av OBOS' største suksesser ble bekrefter i februar. Bolig- og sparelaget sprengte alle tidligere prisrekorder da en leilighet ble solgt for 1,1 million kroner over takst. Kjøperen måtte ut med 5,4 millioner kroner for boligen i det fasjonable borettslaget.
- Unikt
- Dette borettslaget er helt unikt. Med grøntarealer som Den engelske park, Nordjordet og Frognerparken i umiddelbar nærhet er det jo et ypperlig sted for ungene. Casinetto er sentrumsnært, men likevel idyllisk. Barna kan gå helt til Majorstuen uten å treffe en bil. Dessuten må jo Skøyen sentrum nevnes. Vi bruker ti minutter til trikk, buss og flytog, forteller Britt og Tom Hov.
Ekteparet har bodd i OBOS-laget Casinetto siden 1983.
- Vi var de første som flyttet inn her. OBOS stod og ønsket oss velkommen med blomster. Vi betalte 283 000 for leiligheten, og det var fryktelig mye den gang. Vi hadde 18 års ansiennitet, så i starten ble vi ikke engang vurdert. Men da det viste seg at leilighetene ble såpass dyre var det mange som trakk seg. Da ble det loddtrekning og vi trakk drømmeleiligheten, minnes de.
Ingen flytteplaner
Nå nyter den tidligere politimannen og fruen pensjonisttilværelsen i sitt drømmehjem. At en leilighet av samme størrelse som deres egen, riktignok med utbygget loft, gikk for 5,4 millioner kroner forbauser dem ikke.
- Nei, det er ikke rart man vil ut med så mye for å bo på et så flott sted. For oss er det helt uaktuelt å flytte. Da vi kom hit sa vi at vi skulle bli til de måtte bære oss ut. Det mener vi fortsatt, smiler Britt.
Ektemannen er enig.
- Men selv om det er fint å vite at man sitter på så store verdier dersom noe skulle skje, synes jeg det er fryktelig å tenke på de unge som skal etablere seg i dag, mener Tom.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag