RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisene for leiligheter i borettslag økte

Leieprisene i borettslag, som her på Romsås, økte med 12 prosent i Oslo.
Leieprisene i borettslag, som her på Romsås, økte med 12 prosent i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Prisene på leiligheter i borettslag steg 5,1 prosent i årets første kvartal. En gjennomsnittlig leilighet koster nå 2,37 millioner kroner.

Fra første kvartal 2014 har prisene steget 9,3 prosent, viser tallene fra Norsk Boligbyggelag (NBBL).

– Holder prisene seg på samme nivå ut året, vil årsveksten ligge på om lag 5 prosent, sier administrerende direktør Thor Eek i NBBL.

Øker mye i Oslo
Spesielt er økningen stor i Oslo, der blokkleiligheter har steget 12 prosent i pris det siste kvartalet. Også i Trondheim øker prisen mer enn gjennomsnittet.

– I Oslo kan de høye prisene delvis forklares med lave byggetall. Stigende befolkningsvekst fører til ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet, sier NBBL-direktøren.

Gjennomsnittsprisen inkluderer boligens kjøpesum og andel av fellesgjeld. Tallet på boliger som ble solgt, er omtrent på samme nivå som for ett år siden. 

Leieprisene øker i Oslo
Også leieprisene totaltsett øker i Oslo. Prisen for å leie en treromsleilighet her har økt med 2,4 prosent det siste året, viser tall fra Utleiemegleren.

I Stavanger har kostnaden for tilsvarende bolig falt 18 prosent på ett år.

En treromsleilighet i Oslo kostet i gjennomsnitt 14.188 kroner i måneden å leie i mars i år, ifølge Utleiemegleren. Det er en nedgang på 0,8 prosent fra februar, men en oppgang på 2,4 prosent fra mars 2014.

Leieprisen for en treroms i Stavanger var i gjennomsnitt 12.411 kroner i mars i år, en nedgang på 9,4 prosent fra måneden før – og 18 prosent mindre enn i mars i fjor.

Prisene i Trondheim og Bergen har holdt seg stabile, ifølge oversikten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere