RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisene ned på Østensjø og Søndre Nordstrand


Boliger på østkanten.
Boliger på østkanten.
Boligprisene i øst fortsetter å falle, mens de allerede dyre leilighetene i vest fortsatte oppover.

Onsdag la Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF) frem boligprisstatistikken for desember på en pressekonferanse i Oslo.

Fra november til desember falt boligprisene med 1,7 prosent. Justert for sesongmessige variasjoner var prisfallet på 0,6 prosent.

Mest har prisene steget på Ullern. Siden desember i 2006 har prisene på leiligheter økt med 1500 kroner per kvadratmeter på Oslos nest beste vestkant. I desember 2007 måtte man ut med 41.500 kroner per kvadratmeter, kontra 40.000 kroner året før.

Nordstrand svakt opp fra 2006

Nordstrand ligger riktignok på Oslo øst, men regnes ofte som en del av vestkanten. Prisene her har steget fra 30.000 til 30.500 fra desember til desember, det vil si 500 kroner opp.

Øst for elva

Men med en gang man beveger seg øst for Akerselva ser situasjonen ganske annerledes ut. Mest har leilighetsprisene falt i Gamle Oslo, på Stovner og på Grorud.

På Østensjø og Alna falt prisene med 400 kroner. Mens på Søndre Nordstrand falt de med 300 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere