*Nettavisen* Nyheter.

Priser Bastionen og Brynestad

Det har stormet rundt Lyn og Joachim Andersen om dagen.

Informasjonssjef Joachim Andersen i Lyn føler seg mentalt filleristet etter all turbulensen rundt klubben. Men han skryter uhemmet av alle sine kolleger i klubben, av spillerne, og ikke minst fansen. Bastionens støtte har vært ekstremt viktig for alle i Lyn.

Hva tenker du om Bastionen, Joachim?

- Jeg er nesegrus, ikke bare jeg men spillerne og alle andre ansatte har rett og slett blitt rørt av initiativet til å samle inn penger for å hjelpe oss med penger til å betale en eventuell bot mens vi sto midt oppe i prosessen. Som de fleste har fått med seg fikk vi antydning om en bot på 250.000. At Bastionen midt i fellesferien startet å rulle inn penger, tok oss på senga. Nå har de fått inn 120.000 kroner. Det engasjementet varmer. Vi som har gått på jobben hver dag uten å vite hva fremtiden vil bringe har satt så utrolig pris på den støtten. Jeg er så utrolig imponert over dem som styrer Bastionen, over alle de utrolig engasjerte diskusjonene som går i forumene deres på nettet. De krangler så fillene fyker, men slutter helt opp om sin støtte til klubben. Enestående!

Hva tenker du om Atle Brynestad, nå som han er ute av klubben?

- Vi har snakket mye om det i administrasjonen, etter at vi ble ferdig med forhandlingene med ham i forige uke. Jeg synes det er vanskelig å mene mye, vi vet ikke slutten på eierskapskabalen. Men uansett hvordan det går står det klart for alle at han har betydd ekstmt mye for klubben. Han er den enkeltperson i moderne tid som har betydd mest for Lyn. Han fortjener en verdig avslutning på sitt engasjement. Vi har nå fått en avtale begge parter er fornøyd med. Det er morsomt å se at Bastionen også vet å¨anerkjenne hans enorme bidrag. En mann som har nedlagt så mange enger og så mange tusentalls timer fortjener hyllest. Hvor ville Lyn vært uten ham? Kanskje ikke engang i Adecco-ligaen.

Hva tenker du om Lyns nære fremtid?

- Den ser bra ut. Jeg kjenner ikke investor-prosessen. Men stemningen på Lynkontorene og i spillergruppen er veldig god. Det er mye mer giv og glød hos de ansatte enn for et par uker siden. Det har vært en usikker situasjon. Nå vet vi at vi ikke er en del av CG Holding, vi vet vi har fått ettergitt gjeld, og at vi har verdier mange kan være interessert i. Alt er annerledes enn for to uker siden. Alle i administrasjonen er i bedre humør. Klart det har vært ullent fra tid til annen. Nå både tror og håper vi på en snarlig løsning. Jeg har stor tilit til Erik Langerud og til styret i klubben. De har vært utrolig dyktige i prosessen frem mot avtalen med Atle Brynestad. Jeg tror ikke det stopper der. Vi har ledere med stor kapastiet og stort Lyn-hjerte. Jeg tror vi får en avtale som sikrer oss for mange år frem i tid.

Hvordan tror du Lyn klarer seg sportslig?
- Jeg synes det er fantastisk gøy å se laget spille nå. Jeg ikke veldig overrasket over at vi gjør det så bra. Jeg var med på treningsleirene og så den jobben som ble gjort der. Fremgangen er ikke tilfeldig. Nå spiller vi rett og slett feiende morsom fotball med mye entouch og raske angrep. Det er slik jeg vil se klubben min spille!

Er det enkeltspillere som har gledet deg ekstra?

- Det mest gledelige er at alle leverer! Jeg er imponert over spiriten midt oppe i en turbulent tid. Jeg er svak for Diego. Jeg snakker litt spansk. Det er det ikke mange andre i Lyn som gjør, og derfor har jeg tatt litt sosialt ansvar. Når han gjør det bra får jeg litt ekstra klump i halsen.

Hva har vært tøffest for deg personlig i denne perioden med Mikel-bråk og usikkerhet om eierskap?

- Å ikke vite hva skal skje i morgen. Det er slitsomt å ikke vite fra dag til dag. Ting har ikke vært forutsigbare de siste ukene. Heldigvis har vi internt klart å peppe hverandre. Vi har ar kjeftet og kranglet og ledd sammen og holdt skuta gående. Det er jeg stolt av.

Har du fryktet for klubbens videre eksistens?

- Nei, ikke et sekund. Jeg har følt usikkerhet rundt alt, men har visst at en klubb som Lyn ikke blir borte uansett hva vi utsettes for av utfordringer. Lyn er en storhet, en institusjon i Oslo og i norsk idrett, det vil alltid dukke opp løsninger, uansett hvor vanskelig ting kan se ut. Jeg har lært mye om meg selv i denne prosessen. Om hva jeg tåler av press. Hele klubben har lært hvem som er våre ekte venner, hvem som er til å stole på når det blåser fra alle kanter. Igjen må jeg trekke inn Bastionen. Jeg skal ikke nevne enkeltpersoner. Men alle mail, hyggelige møter på gaten og på kamp, telefoner og hilsener har betydd enormt. Det er klart det inspirerer når vi fysisk føler at vi har så mange i ryggen som vil Lyn vel. Det er rett og slett deilig.

Apropos deilig. Solen steker, og du sitter på kontoret?

- Jepp. Det ble ingen ferie i sommer. Skulle vært på fjellet med faderen en uke en uke på hytta på Tjøme. Men i år har det vært viktig og riktig å være på jobb for Lyn. Men i dag er det fredag og jeg tar en tur på golfbanen i det fine været. Alt ser lyst ut, jeg klager ikke et sekund, avslutter en sliten men glad Joachim. Vel kjent for våre lesere gjennom sin faste spalte Lyns Corner.

dgh

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.