RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er åtte år siden Benjamin Hermansen ble brutalt drept av unge nynazister. Denne minnestøtten står på Åsbråten hvor han ble drept. 
Foto: Arne Vidar Jenssen
Det er åtte år siden Benjamin Hermansen ble brutalt drept av unge nynazister. Denne minnestøtten står på Åsbråten hvor han ble drept. Foto: Arne Vidar Jenssen

Priset for antirasistisk arbeid

Sogn videregående skole mottar i år Benjaminprisen for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.

HOLMLIA/SOGN: Prisen deles ut årlig til minne om 15 år gamle Benjamin Hermansen, som ble drept på Holmlia 26. januar 2001 av unge norske nynazister.

- Viser imponerende vilje

Prisen ble delt ut for første gang i 2003, og den deles ut til en skole som arbeider spesielt for flerkulturell forståelse og toleranse. I år er det Sogn videregående skole som blir priset for sitt arbeid.

Prisen deles ut på skolen av statsråd Bård Vegar Solhjell tirsdag 27. januar. Dette er også den internasjonale minnedagen for Holocaust.

Rasisme skal ikke tolereres i den norske skolen. Sogn videregående skole er uredde og viser en imponerende vilje for å ta tak i denne vanskelige problemstillingen. Andre skoler kan lære mye av dette, sier statsråd Bård Vegar Solhjell i en pressemelding.

Marit Hermansen, moren til Benjamin, sitter i juryen som hvert år velger ut hvem som skal få prisen.

Tidligere har disse skolene vunnet prisen: Sunndal videregående skole på Sunndalsøra, Fjell skole i Drammen, Ila skole i Trondheim, Gommerud skole i Bærum, Mandal videregående skole i Mandal og Skotselv skole i Øvre Eiker.

Trenes i dialog

Sogn videregående skole er en flerkulturell skole med 1200 elever. Skolen får prisen for sitt langsiktige arbeid mot rasisme og sitt arbeid for fredelig konfliktløsning og skolemekling. Elever trenes i dialog og kommunikasjon, ferdigheter som er avgjørende for å demme opp for misforståelser og fordommer.

Skolen som vinner får 100 000 kroner og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen som står på Åsbråten, hvor han brutalt ble myrdet for åtte år siden.

Benjamin Hermansen gikk på Holmlia skole. Skolen skal mandag ha en markering, og elever ved skolen vil også gå med bøsser i lokalmiljøet og i sentrum for å samle inn penger til Benjamins minnefond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere