RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Priset for arbeid mot menneskehandel


Prosjektprisoverrekkelsen med tidligere president Lise Sjømoen og to av de ivrigste pakkerne og oppfølgerne av Rosaprosjektet i Oslo.
Prosjektprisoverrekkelsen med tidligere president Lise Sjømoen og to av de ivrigste pakkerne og oppfølgerne av Rosaprosjektet i Oslo. Foto: Begge foto: T. Bollingmo og A.M. Arntzen
Oslo-Nordstrand Soroptimistklubb har nettopp fått Norgesunionens prosjektpris 2009.

NORDSTRAND: – Dette er en honnør til vår klubb for vårt arbeid gjennom lengre tid med det såkalte Rosa hjelp-prosjektet. Med dette hjelper vi kvinner som er utsatt for menneskehandel/trafficking til et bedre liv, forteller president i Oslo-Nordstrand Soroptimistklubb, Tove B. Th. Bollingmo og legger til:

– Rent konkret har vi levert bager med daglige nødvendighetsartikler (undertøy, toalettsaker og andre helsefremmende varer).

Flere prosjekter

Oslo-Nordstrand Soroptimistklubb har også et nytt prosjekt som finansierer utdanning for et antall voldsutsatte unge piker i Zambia.

– Gjennom Soroptimist international støtter vår klubb organisasjonen «Hope and Homes for Children i Sierra Leone». Det gir hjelp til kvinner og barn som har problemer etter borgerkrigen, forteller Tove Bollingmo.

FN har erklært årene 2005 – 2015 som vannets tiår. Målet er at innen 2015 skal antall mennesker som ikke har tilgang på rent vann halveres.

– Vi bidrar i «Soroptimist go for Water», forteller Nordstrand-presidenten. Av andre prosjekter lokalforeningen støtter, nevner hun «Norske soroptimisters utdanningsfond for kvinner i sør» som deler ut 40-50 årlige stipend til utdanning av kvinner og «Moldova prosjektet» hvor formålet er å forebygge menneskehandel med jenter og unge kvinner i Moldova.

Penger til å drive prosjektene skaffes ved utlodning, auksjoner, motevisning, konserter og egne bidrag.

Soroptimistene

Ordet «soroptimist» kommer fra det latinske ordet «soror» (søster) og «optima» (best) og kan fritt oversettes til «best for kvinner».

Soroptimist International er en verdensomspennende organisasjon for yrkeskvinner, med cirka 90.000 medlemmer i 125 land. Gjennom prosjekter arbeider soroptimister for å fremme menneskerettigheter for alle og bedre kvinners og barns levekår.

Oslo-Nordstrand soroptimistklubb er en av Norgesunionens 67 klubber. Den enkelte klubb har møte en gang i måneden. Årlig samles representanter for alle klubbene til landsmøte.

– På de månedlige medlemsmøtene har vi en foredragsholder som snakker om et aktuelt tema. Vi er bevisste på betydningen av vennskap, oppmuntring, ros og å ha det hyggelig sammen, sier Bollingmo.

Som alle frivillige organisasjoner i dag ønsker soroptimistene på Nordstrand nye medlemmer.

– Har du lyst til å bli bedre kjent med oss, er du velkommen til å ta kontakt. Få gjerne med deg en eller flere som du kjenner, da er det så mye lettere, avslutter Tove Bollingmo.

Mer informasjon finnes på soroptimistenes nettsider, www.soroptimistnorway.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere