RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Priset for bok om gangsterkatt


Anna Backe-Wiig (t.v.) har valgt å skrive barnebok på versemål fra Terje Vigen med illustrasjoner av Lisa Aisato (t.h.). Boka «Don Fridtjof» gikk rett hjem hos Riksmålforbundet.
Anna Backe-Wiig (t.v.) har valgt å skrive barnebok på versemål fra Terje Vigen med illustrasjoner av Lisa Aisato (t.h.). Boka «Don Fridtjof» gikk rett hjem hos Riksmålforbundet. Foto: FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN
Anna Bache-Wiig stakk av med Riskmålforbundtes Barne- og ungdomsbokpris for historen om gangsterkatta Don Fridtjof.

SAGENE/ROSENBORG: – Det har vært en kjempeutfordring å skrive denne boken. Jeg har svettet mye for å få til språket, derfor er det ekstra hyggelig å vinne en språkpris, sier Anna Backe-Wiig.

I dag ble sageneforfatteren tildelt Riskmålsforbundets Barne- og ungdomsbokpris 2010 for boken «Don Fridtjof». Bache-Wiig innrømmer gjerne at det har ligget mye arbeid i å velge å skrive på versemål fra fra Terje Vigen.

Ikke jåleri

– Det har vært vanskelig å holde seg til en så bestemt rytme. Det fine er at ved å anstrenge meg litt ekstra, blir boken så annerledes enn det opplagte. Å skrive på versemål er ikke noe jeg har gjort for å jåle meg til og vise meg frem. Det er rett og slett fordi det gir boka et godt fortellerdriv, forklarer forfatteren.

Bak navnet «Don Fridtjof» skjuler det seg et svært beist av katt. Han er gatas skrekk – en skikkelig gangster-katt.

– Han er vant til å terrorisere sine omgivelser. Heldigvis får han seg en kraftig lærepenge, sier Bache-Wiig.

Kan leses høyt og lavt

Hun forteller at datteren på tre i utgangspunktet slett ikke var så begeistret for røverkatten. Nå er de to blitt svært fortrolige.

– Jeg har hatt et mål om å skrive en bok som er like gøy å bli lest høyt for som å lese på egen hånd. Selv var jeg mest glad i de bøkene jeg kunne lese sammen med de voksne da jeg var liten.

Forfatteren kan forteller at hun har fått overveldende positive tilbakemeldinger både fra store og små som har lest boka.

– For meg personlig har det vært aller mest givende å lese boka høyt for andre barn. som skuespiller vet jeg at det ikke alltid er like lett å fange oppmerksomheten med høytlesning, men det har gått veldig bra denne gangen. Ikke minst er det herlig med barnas umiddelbare respons.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere