RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stig Fossum og Knut Brudeli som var henholdsvis leder av byggekomiteen og leder av menighetsrådet er kjempefornøyd med at Mortensrud kirke igjen har kommet i positivt fokus - denne gangen hedret med Norges høyeste arkitekturpris.
Stig Fossum og Knut Brudeli som var henholdsvis leder av byggekomiteen og leder av menighetsrådet er kjempefornøyd med at Mortensrud kirke igjen har kommet i positivt fokus - denne gangen hedret med Norges høyeste arkitekturpris.

Priset for fremragende arkitektur

Mortensrud kirke ble beæret med en høythengende pris under Norske Arkitekters Landsforbunds hedersdryss.

MORTENSRUD: Når kirken vår stiller i klasse med Ivar Aasen-museet, varemessebygget på Lillestrøm, terminalbygget på Gardermoen - og ikke minst Biblioteket i Alexandria, er det ikke rart vi er stolte, sier sogneprest Svein-Erik Skibrek.

Nå må vi finne en meget god plass for den flotte plaketten vi har fått og diplomet.

Og ikke mindre stolte er Knut Brudeli og Stig Fossum som var henholdsvis leder av menighetsrådet og leder av byggekomiteen da kirken ble vigslet i 2002.

Selvfølgelig er denne prisen en stor ære for arkitektfirmaet Jensen & Skodvin som tegnet kirken, men det er jo vår kirke som er hedret, sier Fossum.

«Vi har gleden av å meddele at NALs Landsstyre har fattet enstemmig beslutning om å tildele A.C. Houens Fonds Diplom for fremragende arkitektur til Mortensrud kirke...» het det i brevet som ble sendt arkitektkontoret før påske.

Henger høyt

Om Mortensrud kirke har fått mange lovord tidligere, og mang en delegasjon fra både inn- og utland har vært her for å se på det spesielle bygget, henger nok Houen-prisen aller høyest.

I brevet fra Norske Arkitekters Landsforbund heter det at «A.C. Houens fonds Diplom er Norges fremste arkitekturpris med en ubrutt tradisjon helt fra 1902.»

Det er NAL som etter fondets statutter har ansvar for prosessen knyttet til evaluering av kandidater og som fatter den endelige beslutning og tildeler prisen i samarbeid med Kultur- og kirkedepartementet.

Det er god tradisjon i forbindelse med denne prisen at det ikke bare er byggets arkitektur som fremheves, men også de øvrige aktørene som har bidratt til det gode resultat, sier Jannicke Hovland som er president i Norske Arkitekters Landsforbund.

Dermed kan mange knyttet til Mortensrud menighet være beæret med prisen.

Avduking

Vi skal nå ha en runde med arkitektene for å finne ut det fineste stedet vi kan sette opp plaketten, sier Knut Brudeli.

Og når vi først har fått en slik heder, må vi også ha en offisiell avduking. Kanskje dette kan være en fin anledning til å få kirkeministeren hit for å se på den spesielle og flottet kirken vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere