Gå til sidens hovedinnhold

Prislapp for park på Smedstua: 2,3 mill.

På ett år er haugen sør for parsellhagen på Smedstua forvandlet til et lite amfi. Velkommen!

SMEDSTUA: 150 mennesker var samlet torsdag 27. september, for å markere åpningen av den nye Smedstua-parken.Parken er finansiert av Husbanken og Groruddalssatsningen, og ligger innerst i Kristoffer Robins vei, mellom Smedstua borettslag, Smedstua barnehage og parsellhagene.

Den tidligere haugen i terrenget er blitt forvandlet til et amfi der de opparbeidete gangveiene kommer inn fra flere sider.

Kirsebær

Det er også plantet kirsebærtrær og lønnetrær. Parken har fått ulike gressarealer; fra klippet bruksplen, til områder med prydgress og til grasbakke opp mot sør og vest, der det tidligere var villniss. Parken har fått ny belysning og det er etablert en grillplass som beboere kan benytte seg av.

Skog

Ola Enstads skulptur ”Stålskog” ble montert i Smedstuaparken i november 2011. Skulpturen er skåret ut av en massiv stålblokk, opprinnelig som en skog av stål i ni deler, hvor den midterste delen fikk form som et tre. Etter at skulpturen ble flyttet fra Bjørndal skole til Haugenstua, har kunstneren satt skulpturen sammen i en ny kombinasjon i to deler.

Beboerønske

Områdeløft på Haugenstua startet opp i 2007 som en del av Groruddalssatsingen i bydel Stovner. Et av prosjektene under Områdeløftet er ”Samarbeid med borettslagene”, hvor bydelen ønsker å prioritere tiltak som folk synes er viktige, som er realiserbare og som er for alle.

I 2009 hadde Områdeløftet kontakt med styret i Smedstua borettslag, hvor det kom frem at de ønsket opparbeidelse av det kommunale friarealet i tilknytning til borettslaget.

At beobere i området setteer pris på den nye parken hersker det liten tvil om: Torsdag var det kamp om pølsenene, og både liten og stor fant veien ut til den lille parken.

Åpnignen ble foretatt av en opplagt Byråd Ola Elvestuen, som syntes svært fornøyd med prosjektet.

LES OGSÅ:

Les hvorfor Stovner trenger mer enn pynt

Denne utsikten koster 2 450 000

Daglig krasjer biler på E6 ved Alnabru

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger