*Nettavisen* Nyheter.

Prisnominert for intergreringsarbeid

Prisnominerte: Bydel Sagene høster ros for sitt integreringsarbeid. Fra venstre: Randi Kleven fra IMDi, kursleder Yngve Moksnes, tiltakskonsulet Josef Gilami, leder for NAVs kommunedel Kirsten Rytter, teamleder Hege Aspelund, Cathrine Fedriksen, Rozina, deltaker på norsk- og praksiskurs. FOTO: KJERSTI LERKERØD

Bydel Sagene konkurrerer med et utvalg av landets kommuner om Integrerings- og mangfolds- direktoratets Bosettingspris.

SAGENE: I september deler Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ut Bosettingsprisen for andre gang. Utmerkelsen er en premiering av NAV-kontorer som har gjort seg bemerket gjennom sin innsats for bosettingen av nye innbyggere og ved å tilby gode introduksjonsprogram for disse.

I Bydel Sagene har man lenge tenkt nytt ved å fokusere på en kombinasjon av språkopplæring og praksis som ledd i integreringen. Bydelen har også markert seg ved å få en høyere andel brukere ut i arbeid enn andre bydeler.

Vanskelige saker

Randi Kleven, leder for IMDi aveling Øst, synes det er på sin plass at Sagene er blant de nominerte.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at Sagene er trukket frem. De gjennomfører raskt det vi forespør, og har tatt imot mange enslige, noe som har vært en stor lettelse i forhold til bosettingsarbeidet. Bydelen er åpen for å ta imot også vanskeligere saker, og har gjort et fremragende arbeid på kvalifiseringsbiten, sier Kleven til Østkantavisa.

Hun er også klar på å trekke frem godt lederskap.

- Vi ser også at solid lederinvolvering gir gode resultater og at ledelsen i Bydel Sagene har støttet gode belsutninger. Vi er stolte av arbeidet som gjøres og veldig spente på resultatet 2. september, sier Kleven.

Språk og arbeid

Leder for NAVs kommunedel, Kirsten Rytter, tror fokuset på språk er en viktig årsak til de gode resultatene som har ledet til nominasjonen.

- Vi jobber veldig målrettet mot arbeid fra dag én, og arbeid er ofte nøkkelen til å kunne etablere seg i bolig. Man blir kjent med arbeidsmarkedet og får et nettverk, samtidig som man praktiserer norsk. Vi er også veldig fokusert på å tilrettelegge for hver enkelt utfra språkkunnskaper. Vi har 2000 brukere i løpet av året, og det viktigste skillet går mellom dem som kan norsk og ikke, sier hun.Randi Kleven

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.