RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prispenger til moské


ÅRETS NAVN: Waled Al-Zayadi ble av Nordstrands Blads lesere kåret til Årets navn for jobben med Crimefight fotball. Nå donerer han de 10.000 kronene til Tauheed islamic center som bygger moské i Prinsdal.
ÅRETS NAVN: Waled Al-Zayadi ble av Nordstrands Blads lesere kåret til Årets navn for jobben med Crimefight fotball. Nå donerer han de 10.000 kronene til Tauheed islamic center som bygger moské i Prinsdal. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Waled Al-Zayadi donerer 10.000 kroner til Tauheed Islamic Center som bygger moské i Prinsdal.

MORTENSRUD: – Jeg håper pengene hjelper en del, sier Waled Al-Zayadi som altså donerer Årets navn-pengene til moskén som er under etablering i Prinsdal.Byggingen er godt i gang, men har stått still en periode i påvente av innsamling av penger.

– Målet er å bli ferdig til sommeren, men det er alltid økonomiske utfordringer. Vi prøver å samle inn penger dag for dag og driver med bøssebæring og dugnadsarbeid for å få det til, sier Waled som er aktiv i menigheten som tidligere ha leid lokaler på Ryen og Alnabru.

Sosial arena

– Nå er det mange som gleder seg til den blir ferdig, mange har ventet i 25 år. Dette skal ikke bare bli en moské, men også en arena for sosiale arrangementer hvor ungdom kan møtes og for eksempel ha dialogtreff, sier Waled, som har fått mange gratulasjoner etter at han av Nordstrands Blads lesere ble kåret til Årets navn.

– Jeg er veldig takknemlig, og føler jeg representerer hele Crimefightgruppa og ikke bare meg selv. Dette er en seier for hele bydelen, sier Waled.

Bygger broer

Akkurat nå pågår innvendig arbeid i moskébygget som reiser seg i Prinsdal. og pengene kommer godt med. De vel 15 millionene som bygget koster er utelukkende samlet inn av menigheten.

– Dette er et kjempeflott initiativ, Waled er med på å skape et godt nærmiljø her i Søndre Nordstrand og han jobber intensivt og aktivt med å bygge broer mellom muslimske og andre ungdommer, sier Sheikh Mahmoud Jalloul i Tauheed Islamic Center.

Fremdriften på moskébygget går nesten som planlagt og håpet er å åpne nybygget i slutten av april eller begynnelsen av mai.

– Veldig mange medlemmer har donert mye penger og månedlige beløp. Vi har også hatt masse aktiviteter hvor vi har samle tinn penger, sier Sheikh Mahmoud Jalloul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere