Gå til sidens hovedinnhold

Privilegium å få møte dere

Bydelsbussens trasé og eldresentrenes rolle var tema da Aud Kvalbein møtte representanter for bydelens senior/eldresentre og pensjonistforeninger.

Nordstrand: Nordstrandkvinnen og KrF-politikeren (nestleder i bystyrets kultur- og utdanningskomité) vil ha den tidligere servicebussen tilbake i den opprinnelige ruten.

Tre byråder, Sylvi Listhaug (Frp), Torgeir Ødegaard (H) og Peter N. Myhre (Frp) har fått brev med mine synspunkter i denne saken, innledet Kvalheim møtet i Poppelstien.

Nye argumenter

De fremmøtte gav henne flere nye argumenter. "Nyquistveien er ikke egnet til busstrafikk. Den er skolevei og biler står tett parkert". "Servicen er borte"."Bussen raser gjennom ruten fordi det er for få passsasjerer på holdeplassene. Istedenfor blir den stående å ruse på Kastellet og T-bane broen på Lambertseter."

Det er tydelig at bussen har for god tid når den står og ruser to steder. Den tiden burde heller brukes på å kjøre rundt Sæter, til Krystallen seniorsenter og sykehjemmet på Lambertseter. Det er ingen mening i at det er slik som nå, mente Kvalbein, og lovet å fortsette kampen.

Tilbakemeldinger

Også når det gjelder eldre/seniorsentrene går hun i bresjen.

Sentrene er en av KrFs kjernesaker. Vi slipper dem ikke, det er de for viktige til. De skal bli et ledd i omsorgstjenesten, komme så nær brukerne som mulig, få flere faste ansatte, egne spisegrupper, ivareta ensomme eldre og bli et møtested for etniske minoriteter. Dere driver et stort og viktig arbeid. Vi politikere ønsker tilbakemeldinger om det dere har på hjertet. Ta kontakt, oppfordrer hun.

Thomas Hammar (styrer Nordstrand eldresenter) takket KrF for det partiet har gjort for eldresentrene, både lokalt og i bystyret.

Det er viktig at vi blir en del av bydelens eldresomsorg. Det gir oss forutsigbarhet med nye skriftlige avtaler, men vi trenger mer penger dersom vi skal gjennomføre det vi skal gjøre, mener Hamar. Bjørn Hegna (styremedlem Bekkelaget seniorsenter) er glad den nye bydelsdirektøren Per Johannessen har gjort kontakten med administrasjonen mye enklere.

Det er nesten skremmende at ett menneske skal bety så mye, sier han.

Privilegium

Det var formann i Nordstrand pensjonistforening, Einar Kjosmoen, som hadde invitert Kvalbein.

Du arbeider i og for oss i nærmiljløet. Det er vi veldig glade for, takket han.

Kvalbein på sin side sier hun setter stor pris på slike invitasjoner.

Det er et privilegium å få møte dere. Jeg lover å ta med meg det dere har sagt, og å virkeliggjøre mest mulig av det, sier hun.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden