RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Problemet er din politikk, Stoltenberg»


Kåre Eriksen i Demokratene langer ut mot regjeringen og statsminister Jens Stoltenbergs innvandringspolitikk.
Kåre Eriksen i Demokratene langer ut mot regjeringen og statsminister Jens Stoltenbergs innvandringspolitikk. Foto: ARKIVFOTO

Etter voldtektene som fant sted natt til søndag 23. okt. i Oslo, kunne landets statsminister Stoltenberg si at: «Problemet var de id-løse asylsøkere man ikke hadde kontroll over.»

Statistikken viser at rundt 90 prosent av overfallsvoldtektene i Oslo skjer av ikke-vestlige innvandrere. Mange er ikke registrert i politiets papirer. De lever ulovlig her i landet. Følgelig har politiet svært få holdepunkter når de skal finne fram til overgriperen.

Gjennom altfor mange år har det stort sett vært fritt fram å komme til Norge. Grensene er åpne. Dermed kommer mange «papirløse» over de forskjellige grenseovergangene uten at de blir stoppet. Og mange av dem som blir stoppet, også via offentlig kommunikasjonsmidler, har sørget for å kvitte seg med id-papirene underveis til Norge.

I «storbyen» Oslo er det lett å skjule seg. Noen blir tatt inn som arbeidere hos landsmenn som allerede er kommet. Disse blir ikke registrert. Det viser blant annet kontroller som mattilsynet gjennomfører innen serveringsteder. Mange id-løse livnærer seg ved salg av dop.

I et forsøk på å vise «handlekraft» har dagens regjering startet med å frata arbeidsglade mennesker skattekortet. Dermed har de ikke mulighet til å forsørge seg selv og blir en byrde for samfunnet. Høsten 2010 ble flere «veletablerte», men papirløse familier brutalt kastet ut av Norge. Det var mennesker som greide seg godt . Mange hadde barn, født her i Norge, som enten gikk i barnehage eller på skole.

Neste skritt var å samle enkelte id-løse i «mottak» før de ble sendt ut. Nå ved utgangen av oktober 2011 bor det rundt 4500 på «mottak». Men disse kan tydeligvis ikke sendes ut. Svært få vil fortelle hvor de kommer fra. Enkelte land vil heller ikke ta i mot «sine angivelige landsmenn». Eksempel «Frank fra Ghana». Hverken Ghana eller to andre afrikanske land kjentes ved ham.

I tillegg vet knapt noen hvor mange id-løse utledninger bor rundt om i Norge.

For å få ting i system har vi demokrater foreslått at vi innfører kontroll ved våre grenser. Ingen passasjerer uten id, som kommer med offentlig kommunikasjon smiddel, skal slippe inn i Norge. Alle må nemlig vise id-papirer når du går om bord i båt, buss eller fly i utlandet. Slik blir det kommunikasjonsmidlets ansvar å bringe vedkommende tilbake til stedet passasjeren gikk om bord.

Alle som søker asyl blir plassert i mottaksleir. Der blir de boende inntil deres bakgrunn og id er kontrollert og funnet i orden. Mens det skjer, arbeides det også med å finne fram til kommuner som kan tilby både bolig, arbeid, skole/barnehage til denne familien.

Når alle formaliteter er ok, kan disse mennesker ønskes velkommen til et fritt og trygt Norge. De fleste som kommer utenfra til vårt kjære fedreland kommer nemlig hit for å søke en god og trygg fremtid for seg og sine. La oss ikke glemme det, slik som regjeringen tydeligvis har gjort. Uten grensekontroll er det de id-løse utledninger som har satt innvandringen i vanry.

Kåre Eriksen

Demokratene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere