RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proft NM- gull til Røa

Informatikkprofessor Birger Møller-Pedersen fra Røa gikk helt til topps i veteran-NM i double badminton, sammen med tidligere Vinderen-kjøpmann Jan Halvorsen.

Birger Møller-Pedersen er like god med racketen som med regnemaskiner og algoritmer. Til daglig er han professor i informatikk ved Universitetet i Oslo, men på kveldstid svinger han racketen i Bygdø Badmintonklubb.
Tidligere har Møller-Pedersen og makkeren Jan Halvorsen spilt for Oslo Badminton Klubb, men klubben ble nylig slått sammen med BBK. Etter en omflakkende tilværelse i Skøyenhallen, Njårdhallen og Skøyen Skole, spiller de nå i nye Bygdøhus, der årets Veteranmesterskap (blant veteraner kalt VM) ble arrangert i år.

Tre seire, ett tap

Duoen tapte bare en kamp i sin klasse, 9-15, 13-15 mot Erik Sjølshagen (FB-70) og Jens-Erik Strand (MoBK), men ellers ble det seire mot både Helge Formo/Inge Rosset fra Grong (15-6, 15-12), Helge Hansen/Karl Grøsle fra GBK (15-11, 15-1) og Jan Erik Olsen/Jørn Johansen fra Sandefjord (15-0, 15-1).
Sandefjord-paret ble forøvrig nummer to.

Badminton og informatikk

Jeg kom til Norge i 1977 og har bodd på Røa siden 1984, forteller eksildansken som opprinnelig er fra Bornholm.
Sportslig heter makkeren Jan Halvorsen, men utenfor banen er professoren mest kjent for å ha samarbeidet med Kristen Nygaard i 25 år.
Det mest epokegjørende fra den periode er at vi sammen med to andre dansker har laget et nytt programmeringsspråk BETA, som skal presenteres på en konferense i San Diego neste år, forteller Møller-Pedersen entusiastisk.
Min kone er også dansk, men vi har ingen planer om å reise tilbake. De siste års riktige vintre har bestyrket denne beslutningen, konkluderer professoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere