*Nettavisen* Nyheter.

«Proppen» forbannet tross cupavansement

Håndballherrene i BSK måtte slite da de gikk videre til kvartfinale i cupen.

HALDEN: –Det er ingenting positivt å ta med seg fra denne kampen, så vi legger denne bak oss. Jeg hadde vært like sint både med tap og seier, sier trener Jan «Proppen» Karlson etter 27-26 over førstedivisjonslaget Halden onsdag kveld.

Lite fungerte

Halden startet kampen best og ledet 7-4 etter halvspilt første omgang. Da tok BSK timeout, og laget fikk justert seg slik at de gikk til pause på stillingen 14-14.

Andre omgang var også jevnspilt, før BSK dro litt fra helt mot slutten av kampen. Men Halden ga aldri opp, og det var svært nervepirrende helt frem til siste kast på ballen.

– Det var en rotete kamp. Problemet vårt i dag er at vi ikke fungerer kollektivt. Folk ville avgjøre dette selv, spesielt jeg og Emil skyter for mye, sier Christian O´Sullivan.

Spesielt fremover slet laget å få skuddene på mål. Lyspunktet var kantspiller Stian Brevik og keeper Emil Jungman som sto en bra kamp i BSK-buret.

– Når vi ikke spiller opp mot vårt beste, så er ikke vi bedre enn Halden, fortsetter O´Sullivan, som ble gjestenes toppscorer med seks mål.

Trener Jan «Proppen» Karlson var rasende etter kampen, og sa klart fra til spillerne hva han mente i garderoben.

–Vi gjør ingen bra kamp. Spillerne springer rundt med hodet under armen. Spesielt fremover var vi dårlige. Vi får ta deg som en lærdom som ikke koster oss noe, sier treneren.

Møter Kolstad

Men BSK er uansett klar for kvartfinale, og der møter de Kolstad, som slo Elverum 31-30 i Elverum.

– Det viktigste er at vi gikk videre. Så får vi ta med det gode kantspillet og keeperprestasjonen videre. Nå må vi gå videre til semifinale, og en tur til Spektrum hadde også vært gøy, sier Christian O´Sullivan.

Treneren tenker ikke på en finale. Foreløpig.

– Vi tar en kamp om gangen og overlever så lenge som mulig. Cupen er for oss en liten bonus. En gulrot i hverdagen, sier han.

Haslum neste motstander

Søndag klokken 18 gjester Haslum Oppsal Arena. Og dette er en kamp spillerne gleder seg til.

– Vi kjenner mange av spillerne, og de er et veldig godt lag. Det blir som et lokaloppgjør, selv om vi kommer fra to forskjellige fylker. Vi håper det kommer mange og ser på oss, sier Christian O´Sullivan.

Treneren håper også på en reaksjon fra spillerne i den kampen.

– Vi er ikke favoritter i den kampen, så vi kan senke skuldrene. Så får vi ta lærdom av det som skjedde i dag, sier Jan «Proppen» Karlson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.