RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prostituerte forlater Oslo


Sexkjøpforbudet har en reell innvirkning, selv før det har trådt i kraft.
Sexkjøpforbudet har en reell innvirkning, selv før det har trådt i kraft.
Nå er det bare dager igjen før det blir forbudt å kjøpe sex i Norge. Det merkes i Oslos gater. Utenlandske gateprostituerte er kraftig redusert.

I følge Dagsavisen er halvparten av de østeuropeiske prostituerte nå reist fra landet. Også 40 prosent av de nigerianske kvinnene som har vært så synlige og pågående skal ha dratt.

Markant nedgang

Dette i følge Olav Lægdene ved Nadheim kvinnesenter. Dette senteret har jevnlig oppsøkende virksomhet i prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og har registrert en markant nedgang den siste tiden..

- Det er svingninger hele tida, men denne nedgangen har en klar sammenheng med forbudet. Samtidig er det færre kunder i gatene, noe som setter fart i prosessen, sier Lægdene til Dagsavisen.

Forbud som årsak

Kvinnene oppgir selv sexkjøpforbudet som årsak til at de ønsker å forlate landet.

-Mange av de vi møter har kjøpt flybilletter og forteller om andre som har gjort det samme, sier Lægdene til Dagsavisen. Han tror de nigerianske kvinnene kommer til å bli helt borte fra Oslo etter at forbudet har begynt å virke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere