RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protesterer mot signalbygg

Det foreslåtte 24-etasjers boligbygget i Nydalen har forårsaket en strøm av protester. Det melder Aften.

Nydalen: Avantor ønsker å bygge et 75 meter høyt leilighetsbygg på Gullhaug torg i Nydalen. Planene er ute på høring frem til 12. september. Nå har beboere i Nydalen startet en e-postaksjon i protest mot planene. "For beboerne og de som arbeider i Nydalen vil et slikt tårn fortone seg både truende og overveldende", står det, ifølge Aften, i protestbrevet.
- De vil sette opp dette bygget på den eneste åpne plassen i området. Bygget vil dekke store deler av arealet, og det blir veldig trangt, sier Kirsten Winsnes Stang, som tok initiativet til aksjonen, til Aften.
- Det ser kanskje flott ut fra sentrum, men her kommer det til å være en mastodont, fortsetter hun. Nå samler flere seg rundt kravet om torg og park.
Med høyhusplanen har bystyret begrenset nybygg til 12 etasjer, men unntaket er "frittstående skulpturelle tårn med minimalt fotavtrykk". Plan-og bygningsetaten er positive til det signalbygget som er tegnet.
BU-leder Egil Ihlen (H) synes bygget ser spennende ut.
- Jeg ser behovet for park og grønt, men nå har vi fått frigjort arealer ned mot Akerselva med grønne områder på begge sider, hvor det er satt opp benker, sier han, og legger til at det også skal komme et vannspeil ned mot Kristoffer Aamots gate. Tårnbygget skal bygges med en scene, og det vil være et fint tilbud til befolkningen i Nydalen, sier han til Aften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere