RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protesterer på ombyggingen av Ensjø T-bane


Slik blir den nye T-banestasjonen på Ensjø
Slik blir den nye T-banestasjonen på Ensjø
Aksjonsgruppa Kampen for Kampen og borettslaget Kampens byggeselskap AS mener det blir feil å bygge ny stasjon med lokk og tak, uten å ta hensyn til resten av området.

 

Kampen/Ensjø: I et brev til Plan- og bygningsetaten i mars i år skrev aksjonsgruppa og byggselskapet at denne løsningen for ny T-banestasjon er en stor og uønsket endring i forhold til dagens grønne og åpne stasjon.

De ba etaten utsette behandlingen av rammesøknaden for å få en rettmessig og demokratisk medvirkning. De ble ikke hørt. De ble heller ikke hørt da de på oppfordring sendte inn høringsuttalelse om planskissen for byggingen på Ensjø i 2007 hvor de mente T-banestasjonen er en avgjørende del i planleggingen.

Nå har Kollektivtransportproduksjon AS fått tillatelse til å bygge, og arbeidet med å rive og bygge ny stasjon starter til høsten.

Helhetlig og menneskevennlig

-Vi finner det underlig og uheldig at det søkes om å bygge om stasjonen uavhengig av det planarbeidet som foregår for hele området. Dersom stasjonen bygges ut slik rammesøknaden lyder på, er dette etter vår oppfatning å forstyrre reguleringsprosessen av det som kalles Tyngdepunktet på Ensjø og gjøre denne mindre demokratisk. Hva som skal skje med T-banestasjonen bør være en del av reguleringsarbeidet for hele Tyngdepunktet og sendes på offentlig høring, skriver styreleder i Kampens Byggeselskap AS, Hege Ajer Petterson.

-Å skape et godt miljø, både i økologisk og bomiljømessig forstand avhenger av en helhetlig og menneskevennlig utvikling i Tyngdepunktet og T-baneområdet, avslutter hun.

Uavhengig av reguleringsplan

I aksjonsgruppas brev til samme etat heter det: - Man bør ikke først bygge om og bygge inn stasjonen med lokk, og så ha en høring om hvordan dette området skal bli.

Men det er akkurat det Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) vil. De mener stasjonen er en del av reguleringsplanen for hele Tyngdepunktet, og at byggingen av ny stasjon skjer innenfor gjeldende reguleringsplan.

Men arbeidet skjer allikevel uavhengig av det øvrige reguleringsarbeidet som foregår for området rundt stasjonen, skriver kommunikasjonsrådgiver Gunnar Børseth i en e-post til Østkantavisa.

Han understreker at stasjonen skal utformes på en slik måte at dette skal fungere uansett. Og at den nye stasjonen ikke vil gi føringer for planlagt bebyggelse rundt stasjonen, slik aksjonsgruppa og borettslaget på Kampen mener.

– Spørsmålet om denne bebyggelsen skal behandles i reguleringsforslaget for Tyngdepunktet. Naboer og interessenter vil få full anledning til å uttale seg og påvirke prosessen, skriver Børseth og opplyser at EBY vil holde informasjonsmøte på Hasle skole 10. mai kl. 18-20.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere