Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Prøveordningen med fire timer gratis barnehage hver dag for alle treåringer må utvides»

Gamle Oslo Ap vil jobbe for sosial utjevning blant annet gjennom barnehagetilbud og norskopplæring.
Gamle Oslo Ap vil jobbe for sosial utjevning blant annet gjennom barnehagetilbud og norskopplæring. Foto: ARKIVFOTO: DITTOSLO.NO

Oslo er en delt by med til dels store sosiale og økonomiske forskjeller. Gamle Oslo Arbeiderparti ønsker å gjøre noe med dette.

I denne artikkelen vil vi rette søkelyset mot noe av det vi mener man må gjøre noe med for å gjøre Bydel Gamle Oslo og byen som sådan til et bedre sted for alle.

Del på Facebook

Barnehagen – en nøkkel for integrering og sosial utjevning. Som storsamfunn må vi jobbe aktivt for å legge til rette for bedre levekår og livskvalitet slik at levealderen mellom øst og vest blir jevnet ut. Gamle Oslo Arbeiderparti vil at prøveordningen med fire timer gratis barnehage hver dag for alle treåringer må utvides til å gjelde også fire-/femåringer. Dette tiltaket gjør det enklere for foreldre med dårlig økonomi å benytte seg av det offentlige barnehagetilbudet.

I praksis betyr det at barn med minoritetsspråklig bakgrunn, som det er mange av i Oslo øst, får bedre muligheter til å lære seg norsk, samtidig som det blir enklere for foreldrene å komme seg ut i aktivitet og i arbeid. Da legger vi grunnlaget for et godt liv for store og små, inn i skole og inn i arbeidsliv. På den måten kan vi bidra til å redusere levekårsforskjellene mellom øst og vest.

DEBATT: Mira-senterets leder: - Vi spør aldri mannen om lov

Kunnskap fordrer trygghet. Utdanning er viktig, og fokus på kunnskap er viktig, men hele mennesket og dets livsløp må sees i sammenheng. Vi tror at trygghet er en forutsetning for læring. Derfor tror vi også at det i forhold til senere tilegnelse av kunnskap er svært viktig med gratis kjernetid i barnehagene i Gamle Oslo. Da overlater vi ikke barnefamilier til seg selv, men tilrettelegger slik at alle barn kan lære seg norsk på en god måte. På den måten legges grunnlaget for inkludering, mellommenneskelig kommunikasjon, sosial trygghet og læring.

Opprusting og bedre spredning av kommunale boliger. Mange kommunale boliger er dårlig vedlikeholdt, noe som fører til dårligere levekår for beboerne. Husleien i kommunale boliger bør avsettes til vedlikeholdsformål. På den måten kan vi skape trygge bo- og oppvekstmiljø, øke livskvaliteten og minske maktesløsheten for de som bor der. Vi gir en støtte til de som trenger det mest.

Gamle Oslo Arbeiderparti vil ikke redusere antall kommunale boliger i bydelen, men vi ønsker at kommunale boliger skal ligge i alle områder i bydelen og i byen.

Hjelp til rusavhengige og forebygging av livsstilssykdommer. Gamle Oslo Arbeiderparti vil at fellesskapet gjennom gode offentlige ordninger skal stille opp slik at alle får et godt utgangspunkt i livet. Det er Arbeiderpartiets måte å gjøre det på. Mye handler om hvilken start du får her i livet, hvordan ungdomstida blir og hva slags miljø du vokser opp i. Noen har styrke nok til å bryte ut av en vond sirkel, men ikke alle. Noen får et rusproblem, og får verken utdanning eller jobb.

Vi vil derfor at kommunens brukertilbud innen rus og psykiatri styrkes, slik at de som sliter med psykiske problemer skal få rask og tilpasset behandling. På den måten kan folk som virkelig sliter komme seg på bena igjen og få et liv med nye muligheter.

Gamle Oslo Arbeiderparti vil jobbe for å opprette lokalmedisinsk senter/frisklivssentral i bydelen/nærområdet. Formålet er å gi ulike tilbud knyttet til legetjenester, fysioterapi, psykiatri og tannhelse til personer med økt risiko for å utvikle sykdommer på grunn av levevaner. Målet skal være å minske helseforskjeller mellom sosiale lag, etniske grupper og kjønn.

Finn OvervikNestleder Gamle Oslo Ap, listekandidat til bydelsvalget i Gamle Oslo 2011
Rolf Martin Angeltvedt, istekandidat til bydelsvalget i Gamle Oslo
Grete Haugdal, bystyrekandidat og leder Gamle Oslo ApLES HVA PARTIENE I OSLO VIL: Hvem vil du ha?

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!