*Nettavisen* Nyheter.

Provoseres av nye forsøk

Fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Anders Røberg Larsen (Ap), mener det er respektløst av Oslo Vei AS å ikke ta hensyn til bystyrevedtak, lokalbefolkning og lokalpolitikeres motstand mot Huken pukk- og asfaltverk i Bydel Grorud. Foto: ARKIVFOTO

Tidligere BU-leder i Bydel Grorud, Anders Røberg Larsen, reagerer på at Oslo Vei nå forsøker å piske opp diskusjonen omkring Huken på ny. Han ber nå byrådet sette dato for avvikling.

GRORUD: Tidligere BU-leder i Bydel Grorud, nå fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i byutviklingskomiteen, Anders Røberg Larsen (Ap), lar seg provosere over at diskusjonen rundt Huken igjen er pisket opp av Oslo Veis nye utspill om Huken pukk- og asfaltverks viktighet.

– Steinindustrien er en viktig del av Groruds historie, men det er ikke Huken som er fremtiden for Grorud nå lengre, sier Røberg Larsen.

Han sier det er «ganske umoralsk» at et kommunalt eid selskap, som Oslo Vei AS er, kan opptre på denne måten når de vet at bystyret har vedtatt nedleggelse, og vet hva bydelen og lokale beboere mener om pukkverket.

– Poengløst

Fraksjonslederen var en av de som for to år siden fikk hindret utvidelsen av Huken da han satt som BU-leder i Bydel Grorud. Også den gang presenterte Oslo Vei tunnelalternativet som en mulig løsning på problemene.

Røberg Larsen reagerer nå på at de bruker dette argumentet som om det var et nytt moment i saken.

– Det provoserer meg at de prøver å skape nytt momentum i saken. Det er helt poengløst å komme med denne utallelsen når det er klart i bystyret at Huken skal stenges, istedenfor å komme med noe konkret i forhold til hva man skal bruke området til, sier han.

Ønsker OL-anlegg

Røberg Larsen mener som byråd Hallstein Bjercke (V) at man må ta tak miljøutfordringen Huken representerer om man skal få til byutvikling og få ta tilbake grøntfområdene som ligger der folk bor.

– Arenaanlegget i Lillomarka like ved siden av er et godt bevis på hva man kan få til. Det er også snakk om at dersom Oslo får OL i 2022 kan man se for seg ett av de viktige arenaene til Grorud. Da vil Huken være en god beliggenhet, sier han.

LES OGSÅ: Ønsker vinter-OL til Groruddalen

– Sett en avviklingsdato

Røberg Larsen sier han har merket seg at Oslo Vei AS har lagt seg i selen for å prøve å snu saken, ved å legge frem ny dokumentasjon til bystyregruppene på rådhuset.

– Jeg er enig i at vi må ha pukk og stein, men nå har Grorud tatt denne belastningen i mange nok år. Flere ganger det er lovet at det skal stoppes og avvikles, men så har det fortsatt. Nå kan man finne et annet sted man kan drive med slikt. Byrådet burde sette en dato for avvikling så raskt som mulig, sier han.

Hva mener du?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.