RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En 32 år gammel ammerudmann er dømt til fengsel i ett år for en rekke straffbare forhold.
En 32 år gammel ammerudmann er dømt til fengsel i ett år for en rekke straffbare forhold.

Prøvde å legge skylden på en annen

Ammerudmannen oppga falsk personalia da han ble tatt for en rekke forhold i sommer.

AMMERUD/OSLO TINGRETT: Den 32 år gamle mannen klarte i løpet av få uker, etter at han kom ut fra fengsel 11. juni i år, å begå en rekke nye forbrytelser.

Mannen ble nylig dømt til ett års fengsel for blant annet heleri, kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten førerkort, bedrageri, for å han unnlatt å stanse for politiet og for besittelse av narkotika.

Heleri

Mannen var tiltalt for et innbrudd i Lilloseterveien i slutten av juni. I forbindelse med ransaking av mannens leilighet fant politiet en rekke gjenstander som stammet fra dette innbruddet. Politiet klarte ikke å legge fram sterke nok bevis for å få mannen dømt for innbrudd, men han ble i stedet dømt for heleri av de stjålne gjenstandene.

Bedrageri

25. juni i år skal mannen ha forledet ansatte i Sparebank1 på Skedsmo til å utbetale 18 000 kroner fra en annen manns konto ved å vise mannens førerkort. For dette ble mannen dømt for bedrageri og tilbakebetaling av de 18 000 kronene.

Kjørt i narkorus

De fleste forholdene mannen sto tiltalt for stammet fra den 28. juni i år. Politiet bestemte seg for å stanse bilen mannen kjørte i sentrum fordi den manglet et baklys. 32-åringen ville først ikke stanse for politiet, men ble til slutt stanset i Tollbugata. Politiet gjennomsøkte bilen og fant en rekke kort og stjålne gjenstander. Det ble også funnet en del narkotiske tabletter.

32-åringen har heller ikke førerkort og kjørt i ruspåvirket tilstand. Blodprøven vist at mannen var påvirket av narkotika, men at rusen tilsvarer en promille på 1,5.

Falsk personalia

Da mannen ble bedt om å legitimere seg oppga han navn og personnummer til en annen mann.

Oslo tingrett mener ammerudmannen oppga falsk personalia for å legge skylden, og eventuell siktelse og dom på den andre mannen.

Mannen ble i 2005 dømt for å ha forsøkt å legge skylden for andre straffbare forhold over på den samme mannen. Mannen er også domfelt en rekke ganger for vinnings-og narkotikaforbrytelser.

Lærer ikke

Oslo tingrett finner det skjerpende at mannen ikke har tatt lærdom av sitt forrige fengselsopphold og at han begikk nye kriminelle handlinger kort tid etter at han kom ut av fengsel.

Ammerudmannen må nå tilbringe ett nytt år i fengsel for disse forholdene. Han må også betale totalt 20 000 kroner i erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere