RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøver å få andre til å drive alternativer


KUTTER: Bydelsdirektør Jan Hagen fikk medhold fra bystyret i kutt av 21 årsverk, deriblant de knyttet til Tirsdagsklubben.
KUTTER: Bydelsdirektør Jan Hagen fikk medhold fra bystyret i kutt av 21 årsverk, deriblant de knyttet til Tirsdagsklubben. Foto: FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN
Bydelen synes det er beklagelig at tilbudet måtte legges ned og jobber for å opprette alternativer.

SØNDRE NORDSTRAND: – Dette er beklagelig, men det ble vurdert at andre stillingskutt ikke kunne forsvares i forhold til tjenestebehovet til bydelens funksjonshemmede. Ved stillingskuttene ble ulike faktorer vurdert og det ble tatt hensyn til at det ikke skulle ramme lovpålagte tjenester som går ut over liv og helse, skriver Bydelsdirektør Jan Hagen i et notat til Nordstrands Blad.

Del på Facebook

Det var 0,51 årsverk, fordelt på tre ansatte, knyttet til Tirsdagsklubben som har vært åpen tre timer en gang i uken.

BU gikk imot

Bydelsdirektøren la i april fram et forslag for BU hvor stillingen til Tirsdagsklubben og godt over 20 andre årsverk var foreslått kuttet for å få en krisepreget bydelsøkonomi i balanse. BU gikk imot forslaget.

Bydelsdirektøren anket og fikk i juni medhold av bystyret. Kuttene kunne dermed iverksettes og det var kroken på døra for Tirsdagsklubben.

Tilbud på Hallagerbakken

I saksframlegget til BU-saken fremgikk det at brukergruppen skulle få et tilbud hver 14. dag på Hallagerbakken aktivitetssenter. Dette viser seg imidlertid å være et månedlig tilbud. Tilbudet er for beboere ved bydelens bosentre, bruker av aktivitetssenteret og avlastningsboliger. Tilbudet blir drevet av Oslo-sør-midler.

Ber idretten om hjelp

Bydelen jobber med å etablere nye tilbud, blant annet i samarbeid med Friundervisningen og Maya musikkskole.

Bydelsdirektøren viser også i notatet til flere byomfattende tilbud som diskokveld på Åsen, Krølle kro på Røa og Bjølsen kro.

Bydelsdirektøren anmoder nå etablerte fritidstilbud og idrettsmiljøet til å arbeide med inkludering av funksjonshemmede.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere