*Nettavisen* Nyheter.

Pryd og lydfryd

BEST: Jawbone Prime har den beste støyfiltreringen vi har vært borti.

Suveren lydkvalitet, spenstig design og støydemping av en annen verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

DYR: Lekker og god, men kostbar.

AMOBIL.NO: Jawbone Prime vil koste omtrent 1200 kroner veiledende, og ligger dermed helt på pristoppen når det kommer til Bluetooth-håndfrier. Dette er mye å betale for en håndfri.

Heldigvis er lydkvaliteten helt i toppsjiktet, samtidig som støyfiltreringen er den beste vi har vært borti.

Du kan snakke i telefonen både ved motorveien og på anleggsområder, nesten helt uten at motparten merker noe som helst.

Her finner du flere håndfritester

Klokkeklart

På fullt volum er volumet og talekvaliteten så god at Jawbone Prime setter de fleste mobiltelefoner i skyggen. Du hører mottakeren klokkeklart, og stemmen er like naturtro som når du holder mobilen mot øret.

Som i alle Bluetooth-håndfrier, er det lyden som går andre veien som er problemet. Men i Jawbone Prime er lyden nesten like god som om man snakker rett i mobiltelefonen, noe som er ganske uvanlig.

Les også testen: Håndfri for proffene

Fantastisk støyfiltrering

Som Jawbone 2, har Jawbone Prime en aggressiv støyfiltrering som fjerner det meste av bakgrunnsstøy.

Vi kunne uten problemer sette musikk så høyt at vi knapt hørte oss selv, mens motparten såvidt merket at det var musikk i bakgrunnen. Dette er imponerende.

Her finner du Amobils test av Jawbone 2

Det bød heller ikke på problemer å bruke håndfrien på trikken, i bussen, i bilen eller mens vi spaserte langs en trafikkert bilvei.

Måten den gjør dette på, er den samme som før. En liten gummidings på håndfrien har kontakt med kinnet, og måler vibrasjoner. På den måten "føler" den at du snakker. I tillegg har Jawbone satt to mikrofoner i håndfrien, slik at den klarer å skille stemmen din best mulig fra generell støy i omgivelsene.

Flere alternativer

For de som snakker mye i mobilen, kan Jawbone Prime absolutt være verdt pengene.

Mange vil nok også være villig til å betale for designen. Jawbone nemlig gjort et troverdig forsøk på å gjøre Prime til en trendy håndfri, som de stilbeviste av oss kan akseptere.

Dersom du ikke ønsker å bruke 1200 kroner på en håndfri, finnes det mange gode alternativer til en langt rimeligere penge.

For 200 kroner får du en Samsung Wep250 som fungerer helt greit. For 400 kroner får du en Plantronics Explorer 370, som tåler regn og ruskevær. Er designen viktig kan du også se på Jabra JX20, som er en liten håndfri i rustfritt stål.

Er du ute etter god støyfiltrering kan du også se på forgjengeren til Jawbone Prime, Jawbone 2, som koster 200 kroner mindre enn nykommeren

Les hele testen av Jawbone Prime på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.