RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prest Kristian Knapstad i Ullern kirke gleder seg til Prøysen-messe i morgen.
Prest Kristian Knapstad i Ullern kirke gleder seg til Prøysen-messe i morgen.

Prøysen i Ullern kirke søndag

Førstkommende søndag kl 18.00 blir det messe inspirert av Alf Prøysen i Ullern kirke.

ULLERN: Vi har kalt den "Du skal få en dag i mårå" fordi dette er en av hans mest kjente sanger og fordi den innholder denne enkle hverdagsoptimismen som Prøysen skriver mye om, forteller prest Kristian Knapstad og fortsetter:

Gode musikere og dyktig forteller

Flere av hans kjente sanger og fortellinger vil selvfølgelig også være med når vi skal lage en slik messe. Det blir mye sang og musikk, og mange gode Prøysen-stubber. Vi har med oss gode musikere og en dyktig forteller, så jeg tror det skal bli en fin opplevelse.

Knapstad forteller at Ullern kirke ønsker å være en folkekirke som er åpen og nytenkende.

Det skjer mye i kirken, og i tillegg til mye annet, er dette med å lage utradisjonelle gudstjenester noe av det vi ønsker å jobbe med. Vi ønsker å rive ned noen av de murene og forestillingene mange har om hva en gudstjeneste er for noe. Denne messen tror jeg er for folk flest, ikke bare for spesielt interesserte, sier han.

En folkekjær dikter

Hvorfor Prøysen?

Prøysen er ikke akkurat nymoderne, men er en folkekjær dikter som har preget vår kulturhistorie i mange år, sier presten.

Men Prøysen er ikke bare snill og koselig. Det er meninger og budskap bak det han skriver og formidler. Dessuten rører han ved noe som også er sentralt i kirken: Han er på parti med de svake, han ser gleden i de enkle ting, og han formidler hverdagshåpet.

Søndag kl 18.00 i Ullern kirke skjer det altså.

Vi håper mange vil komme til en flott og annerledes messe! avslutter Knapstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere