RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST overtar trusselbrevsaken


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tar over etterforskningen av trusselbrevet til Israels ambassade. To postansatte på Skøyen ble syke etter å ha håndtert brevet.

Saken ble mandag overdratt fra Oslo politidistrikt til PST.

Det er naturlig at vi overtar fordi trusler mot ambassader faller innenfor vårt arbeidsområde, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

PST er foreløpig svært sparsomme med opplysninger, og vil ikke uttale seg om trusselbrevet nå er frigitt fra Folkehelseinstituttet slik at politiet kan starte sine analyser, eller om politiet har noen konkrete mistenkte i saken.

Det eneste vi kan si er at vi fortsetter de etterforskningsskritt som så langt er foretatt av Oslo politidistrikt, sier Bernsen.

Endrer ikke rutiner

Ledelsen i Posten Norge satt mandag morgen i et krisemøte for å evaluere hendelsen på postmottaket på Skøyen sist fredag. To ansatte ble liggende rundt ett døgn i isolat etter å ha fått reaksjoner som utslett og svie i øynene etter å ha håndtert brevet.

Direktør for presse- og medierelasjoner, Kjell S. Rakkenes, sier til NTB at konklusjonen så langt er at Posten ikke må gjøre ytterligere innstramninger i sikkerheten for å beskytte de ansatte.

Vi har tett dialog med politiet og andre myndighetsorganer som håndterer den generelle sikkerheten i samfunnet. Det er ingen ting i trusselbildet, slik vi har fått det presentert, som gir grunnlag for å innføre noen spesielle tiltak nå, sier Rakkenes.

Ikke bakteriell smitte

Brevet som ble oppdaget fredag, inneholdt skriftlige trusler rettet mot den israelske ambassaden. Truslene var skrevet på norsk og var ifølge politiet direkte relatert til krigen i Gaza. Folkehelseinstituttet har foreløpig konkludert med at brevet ikke var påført noen form for bakteriell smitte.

Videre analyser skal finne ut om brevet kan ha blitt påført en form for kjemisk eller organisk materiale. Eksperter har antydet at symptomene til de postansatte kan tyde på at brevene kan ha blitt påført en form for tåregass eller kløpulver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere