RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psykisk helse i ord og toner


Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) holdt en kort, men meget engasjerende tale om arbeid og psykisk helse under åpningen av verdensdagen for psykisk helse i Nordstrand menighetshus torsdag kveld. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) holdt en kort, men meget engasjerende tale om arbeid og psykisk helse under åpningen av verdensdagen for psykisk helse i Nordstrand menighetshus torsdag kveld. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Alle foto: Aina Moberg
Verdensdagen for psykisk helse ble nydelig markert med engasjerende innlegg og ikke minst velvalgte sanger fra Kari Gjærum.

NORDSTRAND: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) åpnet møtet i menighetshuset:

– Årets tema «arbeid og psykisk helse» er kjerneområdet for den jobben jeg har. Mitt overordnede mål er å få flere i arbeid, og at arbeidslivet tilpasses de som står utenfor. I dag er det 80.000 personer med en funksjonshemming som ønsker seg inn i arbeidslivet, men som ikke kommer dit. Det er en fallitterklæring, innrømmet hun.

– Min oppgave er å tegne det store bildet av det dere skal snakke om i kveld, avsluttet hun.

Muligheter

Arbeidsministeren ble behørig takket av Katrine Hippe, ass. avdelingsleder ved Søndre Oslo DPS (distriktspskykiatrisk senter for Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand).

– For oss som jobber med «de mindre tingene» er det en ære for oss at du kom. Med ditt nærvær viser du at vår jobb er viktig, sa Hippe.

Hun gledet seg også stort over at rundt 80 personer hadde møtt frem.

– Det er godt å se at psykisk helse fenger så mange. Om vi bare når ut til én eneste person som går fra dette møtet og tenker at «jeg skal ikke gi opp selv om alt ser svart ut», ja da har vi oppfylt nok en del av det som er det viktigste for oss, nemlig «å skape et håp», sa Hippe.

Og at det er mulig å komme seg tilbake etter å ha vært helt i kjelleren, fikk publikum et rørende bevis for gjennom Hanne Bergs innlegg «Hva har arbeid betydd for min psykiske helse?». Trampeklapp møtte ungjenta da hun takket for seg.

Kjærlighetsmiks

Like behørig var applausen etter Kari Gjærums kulturelle innslag. Sammen med Lisbeth Karijord på flygel, hadde hun valgt å fremføre sanger som passet som hånd i hanske til kveldens tema.

Publikum satt som fjetret da bekkelagsjenta sang seg gjennom velkjente toner fra blant annet Edith Pfaff, Alf Prøysen og Ella Fitzgerald.

– Det er forpliktende å være kulturinnslag. I kveld fant vi ut at å begynne, fortsette og slutte med kjærlighet var det rette, smilte hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere