Gå til sidens hovedinnhold

Pukkverket på Årvoll ukjent for Fylkesmannen

Ikke noe annet sted i Oslo har politikerne tillatt et pukkverk nærmere tettbebyggelse.

ÅRVOLL: Nærmeste nabo bor 60-70 meter unna tomten der Oslo bystyre har tillatt et såkalt mobilt pukkverk å ta ut stein i årevis. Herfra kjøres det ut trailer på trailer med ferdig knust pukk helt lovlig.

Del på Facebook

Naboene må tåle støy og støvplager, mens tiltakshaver tjener penger på å knuse steinen på stedet fremfor å kjøre den til knusing på et etablert pukkverk.

– Bydelsoverlegen sa i sin tid nei til etablering av ridesenter på denne tomten. Det samme sa bydelsutvalget. Vi mente det var problematisk med hesteallergener. Vi sa også nei til drift av et pukkverk så nær tettbebyggelse. Bydelsoverlegens uttalelser var en del av grunnlaget for vedtaket i Oslo bystyre som sa ja til ridesenter og pukkverk, sier helsekonsulent Ståle Grøthe i Bydel Bjerke.

Han sier både helsemyndigheter og politkere hele veien har vært informert om at utbygger av ridesenteret ønsket å drive pukkverk på stedet.

– Det er bygd opp en støyvoll mellom naboene og pukkverket, påpeker Grøthe. Men han opplyser også at det har vært klager på driften forbundet med støy og hva gjelder støvplager. Klagen på støv har nylig vært til behandling hos Fylkesmannen.

– Fylkesmannen påpekte nødvendigheten av rutiner for vanning, men vurderte ikke støy, sier Grøthe.

Han opplyser videre at Fylkesmannen ikke kjente til at det ble drevet et pukkverk her. Det er meldeplikt for pukkverk til Fylkesmannen.

– Men denne bestemmelsen kom i 2009. Pukkverket startet sin drift i 2009, før forskriften trådte i kraft, sier Grøthe.

Han forklarer at støyproblemene fra pukkverket faktisk har vært mye større tidligere enn i dag.

– Vi i bydelen prøver å regulere driften slik at den blir så skånsom som mulig. Men vi må forholde oss til de tillatelser som er gitt, sier Grøthe.

– Mange har opplevd støyen som sjenerende, i og med at arbeidene er så langvarige og så nær bebyggelse, selv om arbeidene har foregått innenfor grensene. Vi har mottatt klager i denne saken ukentlig i flere år. Vi gleder oss til å se slutten, sier Grøthe.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre