RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pumaen er løs!


Forfatter Brynjulf Bjørklid fant inspirasjonen til sin siste roman i Oregon.
Forfatter Brynjulf Bjørklid fant inspirasjonen til sin siste roman i Oregon.
En skolejente blir drept av en puma. Det har ikke skjedd i staten Oregon på flere tiår."Puma" er Røa-forfatter Brynjulf Bjørklids fjerde roman.

RØA: – Da jeg debuterte som romanforfatter i 2002 med "Engelen fra Kaunas" var drømmen å skrive en skikkelig krim som feide både Henning Mankell og Jo Nesbø av banen. Jeg ønsket i tillegg et nordnorsk perspektiv, ettersom jeg selv er født i Tromsø, sier Bjørklid.

Brukte lokalmiljøet

Han innrømmer raskt at han, med sin debutroman, verken feide Mankell eller Nesbø av banen, men likevel hadde han fått blod på tann.

I 2004 kom oppfølgeren "Død indianer", hvor hans nåværende lokalmiljø, Røa og Røabanen, var med i handlingen.

– Jeg har reist mye i USA og særlig Oregon i forbindelse med utviklingen av et behandlingsprogram for barn og unge med adferdsproblemer. Dermed ble det naturlig for meg å denne gangen legge handlingen til Oregon. Handlingen er fiction, men omgivelsene er reelle, sier han.

Spenning mellom permene

John Lafaro er psykolog, og voldsavsnittet har lenge vært en del av jobben hans. Når en skolejente tilsynelatende blir drept av en puma knyttes Lafaro til etterforskningen som sakkyndig. Langsomt går det opp for han at han selv kan være i fare. Vil han oppdage den nye trusselen i tide, eller er en ny tragedie uunngåelig?

– Det som kjennertegner mine bøker så langt er reiseskildringene som er tatt med i handlingen. Det er musikk i bilen og på festival, sier han.

Til tross for at boken nylig ble utgitt på Arktisk Forlag, skriver Bjørklid daglig. Men hva slags bok det denne gangen er snakk om vet han ikke selv ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere