*Nettavisen* Nyheter.

«Purk» fanget purka

Politihøgskole-student Frøydis Quiel og politibetjent Eivind Kjøllestal fikk lørdag et noe uvanlig oppdrag da de ble kalt ut for å fange minigrisen Barbie som hadde rømt igjen. Foto: Manglerud politistasjon

Minigrisen Barbie har vært på rømmen igjen. Denne gangen måtte politiet bruke tau og arrestasjonsteknikk for å få henne inn i politibilen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Knut Storberget gjestet Holmlia lørdag og fikk overlevert et bilde som godt illustrerer de mange ulike oppgavene politiet gjør. Her sammen med stasjonssjef Gro Smedsrud og visepolitimester Sveinung Sponheim. Foto: Aina Moberg

BAKKELØKKA: Mingrisen Barbie er etter hvert blitt en kjenning av politiet. Det er nemlig ikke første gang hun rømmer fra Dokkebjerget stall på Bakkeløkka gård, hvor hun bor i egen innhegning.

SE PÅGRIPSELSEN AV BARBIE HER

Elisabeth Lohne Nymann driver stallen og eier den kanadiske minigrisen med ekstrem utferdstrang.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger hun har stukket av, men lørdag stakk hun av to ganger. Først ble hun fanget av politiet, og senere på dagen ble hun gjetet tilbake fra Brenna av noen gutter, forteller hun til Nordstrands Blad.

Barbie er blitt en lokal dyrekjendis og her er noen omtaler Nordstrands Blad har hatt av hennes tidligere utflukter:

En søndag i april i år rømte Barbie til Dal, hvor hun ble fanget i en hage.

I november 2009 vites det ikke om Barbie rømte fra svineinfluensa eller lot seg lokke av nystekte vafler på Skullerudstua, men ut på tur dro hun i alle fall.

I juni 2009 var Barbie på tur i Østmarka og ble funnet av Øivind Johannessen.

Gjenganger

Det var ved titiden lørdag formiddag at politiet fikk en telefon fra en person i Oscar Dahls vei på Branna som hadde en ukjent gris i hagen.

Politihøgskole-student Frøydis Quiel og politibetjent Eivind Kjøllestal fra Manglerud politistasjon rykket ut og fikk etter litt kamp kontroll på Barbie, som nok en gang ble kjørt hjem til Dokkebjerget.

SE PÅGRIPSELSEN AV BARBIE HER

– Hun er en av våre unge gjengangere, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Grisepågripelse

Smedsrud vet ikke hvor mange ganger patruljer fra Manglerud har vært på grisejakt.

– Dette er vel en oppgave som egentlig ikke er politiets, men når det ikke er andre til å ta den trår vi til. Det er ingen enkel oppgave, Barbie er ikke akkurat lett og så er hun ganske ilter. Dessuten er ikke patruljebilene våre bygd for grisetransport, sier Gro Smedsrud som nå oppfordrer Barbies eier til å forsøke å sikre innhegningen bedre.

– Dette er vel det nærmeste manglerudpolitiet kommer en grisepågripelse. Vi ønsker jo å være ryddige og ordentlig, sier Gro Smedsrud.

Strømgjerde

Elisabeth Lohne Nymann rister litt på hodet over Barbie som er glad i turer i skog og mark.

– Politiet ringer støtt og stadig om at de har funnet Barbie. Vi har bygd ny innhegning, men hun er smart og sterk og bryter seg ut hele tiden. Nå tror jeg vi må lage et strømgjerde. Dette er jo helt håpløst, sier Elisabeth med et smil.

Kontorpynt

Justisminister Knut Storberget (Ap) var lørdag ettermiddag på Holmlia for å la datteren ta avspark i fotballkampen mellom Holmlia idrettslag og politiet. I den forbindelse fikk han overrakt et bilde av grisejakten fra manglerudpolitiet.

– Han syntes bildet var morsomt og sa han skulle henge det på kontoret sitt, sier Gro Smedsrud som overrakte bildet.

Knut Storberget har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.