RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REDDET NED: En gråstripete katt ble reddet ned fra dette treet i Solveien 8/10 søndag i påsken.
REDDET NED: En gråstripete katt ble reddet ned fra dette treet i Solveien 8/10 søndag i påsken. Foto: ALLE FOTO: JYTTE S. ANDRESEN

Pus tilbragte påsken i et tre

Omsider fikk Brannvesenet ned den gråstripete katten som hadde klatret høyt opp i et tre på Holtet i påsken.

HOLTET: – Katta har nok sittet i treet siden 4. eller 5. april og kom ned søndag 8. april, forteller Jytte S. Andresen som også tok bildene av redningsaksjonen.Brannvesenet var første gang på katteredning fredag, men lyktes da ikke med å få ned katta. På søndag kom katta ned, om enn på et noe brutalt vis.

SE BILDESERIE FRA REDNINGSAKSJONEN HER!

Hang etter bare klørne

Katta satt høyt i treet på en tykk grein da brannvesenet ankom.

Stige ble heist opp og den forskremte katta klatret videre ut på en tynn grein og hang i bare klørne da brannvesenet prøvde å få tak i den.

– Brannvesenet spente ut en presenning og klippet av greinen. Katten falt via presenningen og fikk et litt hardt sammenstøt med bakken, forteller Jytte.

Sjanglet og stakk

Der lå katten en liten stund og summet seg og hveste før den reiste seg opp og sjanglet litt.

– Men da brannvesenet skulle putte den i en kasse og ta den med til veterinæren stakk den av, forteller Jytte.

Katten var gråstripete og ganske stor. Jytte har vært i kontakt med dem som på dinlokalavis.no etterlyser en katt som stakk av under et påskebesøk i Prinsdal, men det er uvisst om det er den samme katten.

Fiskepudding og hjelm

Det var mannskaper fra Kastellet brannstasjon som var i aksjon på Holtet i påsken. Brigadeleder Odd Sønsterud forteller at de ofte er ute på slike oppdrag.

– Vi har mange spennende oppdrag og er på alt. Fra katter i trær til skjærer i pipeløp og vi må finne på finurlige løsninger for å redde dyrene. Vi bruker mye fiskepudding og har alltid på oss hjelm med visir, forteller han.

Litt før påske reddet brannvesenet ned ei katt som hadde surret seg rundt toppen av ei gran.

– En liten jente hadde mistet katta i bånd og katta ble skremt opp i ei gran av en bikkje. Den klatret helt til topps og surret båndet rundt toppen av grana. Vi spente et tau i grana og saget et styrespor og fikk reddet ned katta som hadde blitt hakket i hjel av skjærer hvis den hadde blitt værende, forteller Odd Sønsterud.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere