RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Puslespill for fred

Et puslespill av øyne var elever fra Bestum skoles bidrag til en utstilling til ære for Muhammad Yunus.

Sentrum: Vi har laget et puslespill av øyne, det betyr at mange ser det som skjer i verden, sier femteklassingen Aleksander Aunaas fra Bestum skole.
Sammen med Nora Strømberg og Håkon Hovden representerte han skolens kunstverk på Osloskolenes Fredsprisutstilling i forrige uke. Bestum skole har hatt et prosjekt som heter "Resten av verden - bryr vi oss?", der de har lært at enhver hendelse i verden uansett påvirker resten av verden.
Vi har klippet ut øyne fra blader og limt det på puslespillet, det viser at vi ser og bryr oss om det som skjer, sier Aleksander.

Vernissage

Bestumelevenes puslespill var ett av tilsammen ni bidrag til Osloskolenes Fredsprisutstilling, som åpnet på Nobels fredssenter i forrige uke. Da utstillingen åpnet fikk elevene også en ekte vernissage på kjøpet. Som seg hør og bør ble det servert både vått og tørt, men denne gangen var champagne og kanapeer byttet ut med boller og brus. En fornøyd direktør Bente Erichsen, kunne konstatere at utstillingen var både imponerende og aktuell.
Dere har vært kjempeflinke og jeg er forferdelig stolt over å ha denne utstillingen. At dere er så opptatt av fredssaker, er utrolig flott, sa hun til elevene.

Bryr seg

Også FN var representert på åpningen, med ingen ringere enn FN-filuren. En orange figur, som etter sigende jobber for selveste Kofi Annan, og som, etter å ha ærklært utstillingen for åpnet, ga elevene en liten leksjon i fattigdom, utvikling og FNs tusenårsmål.
Elevene viste stor innsikt i både fattigdomsproblematikk og om fredsprisvinneren, selvom Bestumelevene ikke hadde jobbet så mye med selve fredsprisen.
Jeg vet ikke så veldig mye om han, men det er sikkert bra, det er viktig å bry seg, sier Aleksander Aunaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere