Gå til sidens hovedinnhold

Pusser opp blokka på Bøler

Blokka i Utmarkveien 2 på Bøler skal pusses opp om et 2-3 års tid, lover Boligbygg. Akutte utbedringer blir tatt før sommeren.

BØLER: Det bekrefter kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF, Else Merete Guntveit overfor Nordstrands Blad. Eiendomsforetaket setter umiddelbart igang med å prosjektere utvendig rehabilitering av Utmarkveien 2.

En ingeniør er satt på denne oppgaven, og i juni ansettes enda en. "Murmansk-preget" i Utmarkveien 2 skal dermed bli historie om en stund.

Stort engasjement

Den skrekkinngytende høyblokka på Bøler har vakt stort engasjement blant våre lesere. I flere artikler de siste ukene har Nordstrands Blad omtalt dårlig vedlikehold og stygge fasader.

LES SAKEN: - Ser ut som i Murmansk

Blokka har opprørt både naboer og ansatte på Bøler seniorsenter. Men nå kommer imidlertid Boligbygg Oslo KF på banen og lover konkret handling. I første omgang skal akutte skader utbedres.

LES SAKEN: Lover å ta akutt vedlikehold

- Vi har vært på befaring og snakket med husbestyreren. Vi vil sørge for å tette igjen sprekken i lavblokka, feste karmer og ordne vinduet på kjøkkenet. Dette vil bli gjort før sommeren, forsikrer informasjonsansvarlig Else Merete Guntveit.

Boligbygg er usikker på hvor alvorlig sprekken ved legesenteret er.

- Vi vet ikke om dette er en setningsskade. Får håpe den ikke er verre enn den ser ut, sier Knut Mathisen, leder for rehabilitiering i Boligbygg.

Prosjekteringen skal omfatte tak, fasader og vinduer. Det er særlig den nedslitte lavblokka som trenger oppgradering.

- Vi gjør prosjekteringen for å se hvor stort behovet er. Når vi har et prisestimat, er det enklere for oss å si når vi har råd til å ta det, sier Mathisen.

Det er ikke midler i Boligbygg til å gyve løs på blokka raskt.

- Vi ser for oss et perspektiv på 2-3 år før vi kan sette i gang med arbeidene, sier Mathisen.

Han opplyser at det for et par uker siden ble tatt en befaring på stedet. Mesteparten av forfallet var kjent fra før, unntatt setningsskaden ved legesenteret.

- Blokka ser dårlig ut utvendig, det kan se stygt ut. Men noen stor fare for nedfall er det ikke. Hvis ikke vi gjør noe, kan jo dette utvikle seg. Da snakker vi om råtne vinduer og fuktinntrengning. Dette må tas de nærmeste årene, men det er i konkurranse med de andre blokkene våre, sier han.

Avhengig av budsjett

Ifølge Guntveit er det ansettelsen av nye folk i Boligbygg som gjør det mulig å starte prosjekteringen nå.

- Det er positivt at vi nå har flere ansatte til å jobbe med dette, sier Guntveit.

Hvorvidt fasadeprosjektet kan startes opp om 2-3 års tid, avhenger av budsjettene som Boligbygg får av byrådet. De siste årene har nivået ligget på 200 millioner til vedlikehold.

- Forutsatt at dere får de samme budsjettrammene i årene fremover, så starter oppussingen om 2-3 år?

- Jeg håper det, men kan ikke garantere for fremtiden. I år blir det ikke noe. Jeg er tvilsom til 2010, men i 2011-2012 er det mulig. Vi har tre andre fasader på størrelse med Utmarkveien som må tas først. Budsjettet er på 40-50 millioner per blokk. Det er nok å ta av, svarer Mathisen.

- Hvor mye vil Utmarkveien 2 koste?


- Vanskelig å si, men jeg vil anslå et sted mellom 10 og 15 millioner, svarer Mathisen.

For øyeblikket er Boligbygg igang med fasadeoppgradering på boligene i Stovner Senter 14-16. Her er budsjettet på 40 millioner kroner.

- Men der er skadene mye større enn i Utmarkveien 2, opplyser Mathisen.

- Hva tenker dere om engasjementet som denne saken har vakt?


- Det er bare positivt at folk engasjerer seg i bomiljøet. Ser ingenting galt i det. Nå får vi håpe de blir fornøyd, avrunder Mathisen og Guntveit.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene