RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pusser opp luksusvilla

Den norsk- belgiske finansmannen Jean- Philippe Størk Flament kjøpte i fjor Madserud alle 36. Nå får villaen et kraftig løft.

Madserud: Sundt- villaen i Madserud allé 36 står midt oppe i en voldsom ansiktsløfting. Villaen ble kjøpt av den norsk- belgiske finansmannen Jean-Philippe Størk Flament (36) for et år siden og den gang anslo man at det ville koste 15 millioner å rehabilitere huset.
Det viser seg imidlertid at det vil bli noe dyrere, melder avisen Aften.

Regningen på reparering av skadene vil komme på mellom 20 og 25 millioner kroner og dette gjelder kun utvendige reparasjoner. Interiør og innredning kommer i tillegg. Å pusse opp innvendig anslås å koste minst like mye som kjøpesummen på 32 millioner kroner. Det forteller arkitekt Gary Bates i Space Group.
Den enorme villaen skal bygges ut under jorden og totalt vil den romme 900 kvadratmeter. Treningsrom, familierom, fem soverom, fire bad, vinkjeller, omkledningsrom og spisesal til 16 personer er noe av det huset vil romme. Kommunen innvilget søknad om svømmebasseng i mars.
- Vi har ikke hatt ubegrensede budsjetter. Men eierne har en ren og god smak, og de ønsker å tilbakeføre den glamouren som har vært knyttet til dette huset tidligere, sier Bates til Aften.
For hagen er det utarbeidet en plan som inkluderer både eplehage, vannliljedam og roselabyrint.
Bates håper huset kan være klart til innflytting sommeren 2007.

Huset stod ferdig i 1917 og ble påbygget i 1926. Arkitekten bak var Morgenstierne fra arkitektfirma Morgenstierne og Eide. I 1977 kjøpte Selvaagbygg huset og innredet det til 14 studenthybler. Dette førte til at huset forfalt betraktelig.
Sundt- villaen er bevaringsverdig og står oppført på byantikvarens gule liste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere